Aan de slag voor een groene en schone buurt

Samen met inwoners en bedrijven werken we aan een groen en klimaatbestendig ’s-Hertogenbosch (pdf). Daarbij zorgen we dat de openbare ruimte veilig, functioneel en prettig in gebruik is. Dit doen we met regulier beheer en onderhoud (pdf) en service-onderhoud op basis van meldingen.

Ook u kunt meehelpen aan een fijne, groene buurt. Op deze pagina leest u wat u kunt doen. Natuurlijk helpen wij u daarbij. Zo zorgen we samen voor een prettige leefomgeving. 

Vraag een geveltuintje aan

Een geveltuintje is een smalle groenstrook tegen de voor- of zijgevel van een woning. Deze strook ligt in de openbare ruimte of op grond van de woningcorporatie. Het fleurt de woning én de straat op. U leest hier meer over op de pagina Geveltuintje.

Maak een boomtuintje

Een boomtuintje is een stukje grond rond de stam van een boom. Deze plek kunt u goed beplanten. Dit is een prima manier om de straat op te fleuren en groener te maken. U leest hier meer over op de pagina Boomtuintje.

Onderhoud het groen in uw buurt

U kunt alleen, of samen met een groep buren een stuk groen in de openbare ruimte onderhouden. Voor eventuele aanpassingen aan het groenvak gaat u altijd in overleg met de wijkregisseur van uw wijk. U leest hier meer over op de pagina Adoptie openbaar groen.

Kom in actie tegen zwerfafval

Ga aan de slag als Wijkheld en loop regelmatig een schoonmaakronde in uw buurt. U krijgt van ons een knijper, hesje en afvalzakken. U leest hier meer over op de pagina Wijkhelden.

Goed idee voor uw buurt?

Heeft u een goed idee om uw buurt mee te onderhouden? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar Openbare Ruimte via dit digitaal contactformulier.