Parkeervergunning

Een parkeervergunning is bedoeld voor bewoners of bedrijven die in een gereguleerd gebied wonen of gevestigd zijn. Kijk eerst of u aan alle voorwaarden (pdf) voldoet. Komt u niet in aanmerking voor een parkeervergunning dan is een parkeerabonnement in een van onze parkeergarages mogelijk een oplossing.

Parkeren op straat bewoners

Het adres waar u woont bepaalt voor welk parkeerproduct u in aanmerking komt. U kunt dus alleen de parkeerproducten uit uw wijk aanvragen. Om een parkeervergunning aan te vragen moet u DigiD hebben. U betaalt via Ideal. Wilt u een parkeervergunning? Vraag deze digitaal aan. Ook wijzigingen kunt u zelf digitaal regelen.

De tarieven voor 2020 zijn:

  • 24-uursvergunning binnenstad € 61,85 per kwartaal.
  • Avondvergunning binnenstad € 27,30 per kwartaal.
  • Parkeervergunning woonwijk € 10,75 per kwartaal óf € 43 per jaar.

Komt u liever langs? U kunt hier een afspraak maken.

Parkeren op straat bedrijven

Het vestigingsadres bepaalt uw mogelijkheden. U kunt dus alleen de parkeerproducten uit uw wijk aanvragen. Wilt u een parkeervergunning aanvragen? Vraag digitaal een inlogcode aan. Na ontvangst van de inlogcode en de handleiding kunt u inloggen om uw parkeervergunning aan te vragen.

De tarieven voor 2020 zijn:

  • Parkeervergunning binnenstad maandag t/m vrijdag van 8.00-19.00 uur € 87,40 per kwartaal.
  • Parkeervergunning binnenstad maandag t/m zaterdag van 7.00-19.00 uur koopavonden tot 22.00 uur € 110,40 per kwartaal.
  • Parkeervergunning binnenstad voor afgesproken bedrijfstijden € 136,45 per kwartaal.
  • Parkeervergunning woonwijk: € 21,10 per kwartaal of € 86,00 per jaar.

Verleng uw parkeerproduct

Verleng uw parkeerproduct op tijd. Bij niet tijdig verlengen verloopt uw parkeerproduct en is deze beëindigd.  Als u uw parkeerproduct laat verlopen/beëindigen kunt u opnieuw een parkeerproduct aanvragen. Uw aanvraag wordt opnieuw getoetst. Als er voor de wijk waarin u woont een wachtlijst geldt wordt u hierop geplaatst.  

Wijzigingen

Wijzigingen geeft u door in het digitale loket. Lees meer hierover in de veelgestelde vragen (pdf).

Gaat u verhuizen?

Blijft u binnen uw sector wonen? Dan veranderen uw adresgegeven automatisch na het doorgeven van uw verhuisbericht aan de gemeente. Verhuist u naar een andere woonplaats? Beëindig dan uw parkeerproduct via het digitaal loket. Hebt u een parkeervergunning en bent u verhuisd naar een andere gereguleerde sector? Dan neemt Stadstoezicht contact met u op.