Ondernemersondersteuning

U bent ondernemer en door de coronacrisis heeft u minder inkomen. U denkt na over uw toekomst en die van uw onderneming. De gemeente biedt u daarbij ondersteuning aan.

Wat is het aanbod?

De gemeente ondersteunt bij (anders) ondernemen en eventueel het vinden van nieuwe opdrachten of werk in loondienst. Werken in loondienst kan ook tijdelijk of in combinatie met uw eigen bedrijf. Daarnaast kan ook ondersteuning worden geboden bij het op orde brengen van financiën.

Tijdens een persoonlijk gesprek met een consulent van het ondersteuningspunt ondernemersheroriëntatie bekijkt u samen welke ondersteuning u nodig heeft en bij u past.

Contact

Een consulent van het ondersteuningspunt gaat graag met u in gesprek. Neem hiervoor tijdens kantooruren rechtstreeks contact op met Ellis van den Dobbelsteen. Zij is telefonisch bereikbaar via 073 – 615 51 55 of via het digitale contactformulier van het ondersteuningspunt. 

Ondersteuning

De gemeente biedt, samen met externe organisaties, ondersteuning op de volgende onderdelen.

Anders ondernemen

Vanwege corona is de omgeving waarin u als ondernemer werkt veranderd. Dit vraagt vaak om een andere aanpak. Diverse partners delen vrijwillig hun expertise met u als ondernemer en geven onpartijdig advies. Neem voor meer informatie contact op met een consulent van het ondersteuningspunt of raadpleeg de websites van ZZP Boost, Ondernemersklankbord of de KvK.

Ondernemerstafel

De gemeente organiseert, samen met ZZP Boost, ondernemerstafels. Tijdens een reeks van 4 bijeenkomsten (van 3,5 uur) gaan ondernemers met elkaar in gesprek over de uitdagingen binnen hun onderneming, de impact van corona en wordt samen gekeken hoe stappen kunnen worden gezet. Daarbij wordt elke ondernemer in de gelegenheid gesteld zijn vraagstuk(ken) voor te leggen aan de groep. Bij de gesprekken is een businesscoach aanwezig als gespreksleider.

Wanneer er voldoende belangstellenden zijn wordt weer een ondernemerstafel georganiseerd. U wordt verwacht bij alle bijeenkomsten binnen een reeks aanwezig te zijn.

Wilt u met uw onderneming aan de slag en met andere ondernemers in contact komen? Neem dan tijdens kantooruren contact op met Ellis van den Dobbelsteen op (073) 615 51 55 of via het digitale contactformulier.

Nieuwe opdrachten en werk in loondienst

De gemeente kan u helpen bij het vinden van nieuwe opdrachten of werk in loondienst. Werken in loondienst kan ook tijdelijk of in combinatie met uw eigen bedrijf. Samen met een consulent bekijkt u welke opdracht of werk bij u past en via welke platforms dit wordt aangeboden. Daarnaast is er  aandacht voor het vergroten van uw vindbaarheid en het in kaart brengen van uw netwerkrelaties.  

Hoe de begeleiding precies wordt vormgegeven en hoe intensief deze is bepaalt u zelf! Neem voor meer informatie contact op met de consulenten van het ondersteuningspunt via het digitale contactformulier.

Schulden

Hebt u moeite om rond te komen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of hebt u last van aanmaningen van schuldeisers? Vraag dan om Eerste Hulp Bij Geldzaken (EHBG), voordat de situatie uit de hand loopt. Bel de gemeente op 073 – 615 51 55 en maak een afspraak voor het spreekuur van EHBG.