Feiten en cijfers

Op ‘feiten en cijfers’ vindt u informatie over de gemeente ’s-Hertogenbosch en haar inwoners. Niet alleen over de hele stad, maar ook over de wijken, dorpen en buurten.

Rapporten

In de rapportagemodule staan alle onderzoeksrapporten die de afgelopen jaren gemaakt zijn. Hier vindt u bijvoorbeeld meer over de veiligheid in ’s-Hertogenbosch, economie, onderwijs of de woningmarkt. 

Interactieve dashboards

De gemeente maakt ook interactieve dashboards, zoals het dashboard Gevolgen van Corona in ’s-Hertogenbosch, de Regionale Woningmarktmonitor en de Economische Monitor. Deze kunt u op de website Tableau Public bekijken.

Wijken en buurten

Iedere twee jaar maakt de gemeente de Wijk- en buurtmonitor. Deze monitor geeft inzicht in de actuele situatie en de ontwikkeling in de wijken en buurten in de gemeente 's-Hertogenbosch. In samenwerking met de GGD worden wijkfoto’s gemaakt die meer gericht zijn op welzijn en gezondheid.

Zorgmonitor

Twee keer per jaar maakt de gemeente de zorgmonitor. Dit is een online dashboard dat inzicht geeft in het zorggebruik van inwoners, zoals hulp via de Wmo en de Jeugdwet en hulp bij geldzaken. 

Zelf tabellen maken

Wilt u zelf wijk- of buurttabellen maken? Bijvoorbeeld omdat u geïnteresseerd bent in een bepaalde buurt? Dit kan via de website van 's-Hertogenbosch In Zicht. U kunt hiermee ook kaarten maken.

Digipanel

Woont u in de gemeente ’s-Hertogenbosch en wilt u zelf ook meedoen aan onderzoek? Dan kunt u zich aanmelden voor ons digipanel. Dit panel bestaat uit ruim 5.000 inwoners die via hun e-mail adres regelmatig een korte vragenlijst ontvangen. De onderwerpen zijn actueel en divers.

Wilt u zich aanmelden voor het digipanel? Stuur dan een e-mail via het digitaal contactformulier.

Digitale toegankelijke PDF

Op onze website wordt zoveel mogelijk informatie in korte teksten aangeboden. Soms wordt extra informatie (zoals beleidsstukken of brochures) aangeboden als een PDF-bestand in een rapportenmodule. Omdat de uitgebreide onderzoeksrapporten zijn voorzien van figuren en tabellen, kunnen we helaas niet garanderen dat alle PDF's op onze website volledig aan de toegankelijkheidseisen voldoen. Mocht u de informatie uit de onderstaande PDF-bestanden niet goed kunnen lezen dan kunt u contact opnemen met de afdeling via dit digitale mailformulier of bel/whatsapp naar 073-615 51 55. We kijken dan hoe we u met een extra toelichting vanuit de betreffende onderzoeker en/of afdeling kunnen helpen.

Vragen?

De afdeling Onderzoek en Statistiek (O&S) is binnen de gemeente een belangrijke bron van feiten en cijfers. Hebt u vragen over onderzoeken, rapporten, gegevens of het digipanel? De veelgestelde vragen (pdf) en antwoorden hebben we voor u op een rij gezet. Als uw vraag er niet bijstaat kunt u een e-mail sturen via het digitaal contactformulier.