Feiten en cijfers

Op ‘feiten en cijfers’ vindt u informatie over de gemeente ’s-Hertogenbosch en haar inwoners. Niet alleen over de hele stad, maar ook over de wijken, dorpen en buurten.

Maak ons wijzer!

De gemeente werkt graag samen met haar inwoners aan een prettige, duurzame en veilige leefomgeving. Daarom zijn we benieuwd naar uw mening over bepaalde onderwerpen. Zodat we daar als gemeente zo goed mogelijk op kunnen inspelen. In het najaar van 2021 zetten we drie verschillende vragenlijsten uit onder inwoners. Twee waarin verschillende onderwerpen aan bod komen en één specifiek over leefbaarheid en veiligheid. 

Een derde van de huishoudens ontvangt eind september een brief met de vraag om één van deze drie vragenlijsten in te vullen. Hebt u geen brief gehad, maar wilt u toch meedoen? Dat kan als u inwoner bent van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Als u de vragenlijst invult, maakt u kans op een cadeaubon van €20. Ga naar de pagina Maak ons wijzer! om één van de vragenlijsten in te vullen

Rapporten

In de rapportagemodule staan alle onderzoeksrapporten die de afgelopen jaren gemaakt zijn. Hier vindt u bijvoorbeeld meer over de veiligheid in ’s-Hertogenbosch, economie, onderwijs of de woningmarkt. In Kerncijfers 2019 (pdf) worden de belangrijkste gegevens gepresenteerd.

Interactieve dashboards

De gemeente maakt ook interactieve dashboards, zoals het dashboard Gevolgen van Corona in ’s-Hertogenbosch, de Regionale Woningmarktmonitor en de Economische Monitor. Deze kunt u op de website Tableau Public bekijken.

Wijken en buurten

Iedere twee jaar maakt de gemeente de Wijk- en buurtmonitor. Deze monitor geeft inzicht in de actuele situatie en de ontwikkeling in de wijken en buurten in de gemeente 's-Hertogenbosch. In samenwerking met de GGD worden wijkfoto’s gemaakt die meer gericht zijn op welzijn en gezondheid.

Zorgmonitor

Twee keer per jaar maakt de gemeente de zorgmonitor. Dit is een online dashboard dat inzicht geeft in het zorggebruik van inwoners, zoals hulp via de Wmo en de Jeugdwet en hulp bij geldzaken. 

Zelf tabellen maken

Wilt u zelf wijk- of buurttabellen maken? Bijvoorbeeld omdat u geïnteresseerd bent in een bepaalde buurt? Dit kan met het Buurtinformatiesysteem. U kunt hiermee ook kaarten maken.

Digipanel

Woont u in de gemeente ’s-Hertogenbosch en wilt u zelf ook meedoen aan onderzoek? Dan kunt u zich aanmelden voor ons digipanel. Dit panel bestaat uit ruim 5.000 inwoners die via hun e-mail adres regelmatig een korte vragenlijst ontvangen. De onderwerpen zijn actueel en divers.

Wilt u zich aanmelden voor het digipanel? Stuur dan een e-mail via het digitale contactformulier.

Digitale toegankelijke PDF

Op onze website wordt zoveel mogelijk informatie in korte teksten aangeboden. Soms wordt extra informatie (zoals beleidsstukken of brochures) aangeboden als een PDF-bestand in een rapportenmodule. Omdat de uitgebreide onderzoeksrapporten zijn voorzien van figuren en tabellen, kunnen we helaas niet garanderen dat alle PDF's op onze website volledig aan de toegankelijkheidseisen voldoen. Mocht u de informatie uit de onderstaande PDF-bestanden niet goed kunnen lezen dan kunt u contact opnemen met de afdeling via dit digitale mailformulier of bel/whatsapp naar 073-615 51 55. We kijken dan hoe we u met een extra toelichting vanuit de betreffende onderzoeker en/of afdeling kunnen helpen.

Vragen?

De afdeling Onderzoek en Statistiek (O&S) is binnen de gemeente een belangrijke bron van feiten en cijfers. Hebt u vragen over onderzoeken, rapporten, gegevens of het digipanel? De veelgestelde vragen (pdf) en antwoorden hebben we voor u op een rij gezet. Als uw vraag er niet bijstaat kunt u een e-mail sturen via het digitale contactformulier.