Ninja Verreijt

Ninja (N.R.) Verreijt

Nevenfuncties
  • Bestuurslid Stichting Parentshouses Nederland (onbezoldigd)

Lees het interview met Ninja uit 2023:

“Zelf opstaan om iets te veranderen”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Naast moeder van drie kinderen ben ik eigenaar van Gescheiden Wonen. Een informatieplatform voor ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn en vragen hebben over huisvesting. Tijdens mijn eigen scheiding had ik hier de meeste zorgen over. Waar ga ik wonen? Kan ik het allemaal wel betalen? Vragen waar je snel een antwoord op wilt als je in een emotionele rollercoaster zit. Het verbaasde me dat er zo weinig informatie was. Daarom besloot ik dit zelf te realiseren.”

Tikkeltje eigenwijs

“Zo ben ik ook in de politiek terechtgekomen. Ik heb altijd geleerd: sta zelf op om iets te veranderen. Zeuren is soms lekker, maar brengt je nergens. Dus toen iemand zei: “Ga eens met Rosmalens Belang praten,” heb ik dat meteen gedaan. Spannend, want ik had een bepaald beeld van politici. Maar uiteindelijk blijken dit ook gewoon mensen te zijn die onze gemeente een stukje mooier willen maken. Al zijn ze soms een tikkeltje eigenwijs…”

“Ik sta hier bij Perron-3, het sociaal-cultureel centrum van Rosmalen. Naast theatervoorstellingen, het consultatiebureau en de bibliotheek, vind je hier ook KOO. Zij doen hele mooie dingen voor de samenleving. Daar mag wat mij betreft meer aandacht voor komen. In het jaar dat ik nu raadslid ben heb ik gezien hoeveel moois er al gebeurt in onze gemeente. Betrokken inwoners, buurtverenigingen, vernieuwende bouwprojecten; iedereen zoekt naar verbinding. En teruggrijpend naar mijn missie: wat zou het fijn zijn als KOO ook een scheidingsloket krijgt. Dan is mijn missie in ’s-Hertogenbosch geslaagd!”

Foto van Ninja Verreijt die voor Perron-3 in Rosmalen staat

Focus op woningbouw

“Binnen de raad ligt daarnaast mijn focus op de woningbouw. Ik let op de juiste verhoudingen tussen koop, huur, grootte en doelgroep. Bouwen we wel voor iedereen? En hoe betrekken we daar de bewoners bij? Hoe zorgen we ervoor dat we ook de mensen spreken die niét vooraan staan, maar die wél een mening hebben? Als introvert politicus denk ik daar graag over mee.”

Het eerlijke verhaal

“Tot slot vind ik het belangrijk dat we het eerlijke verhaal te vertellen. Ook als dat niet het verhaal is wat men wil horen. We moeten continu kijken naar het algemeen belang. En dat is met tegenstrijdige belangen soms een flinke uitdaging!”