Gepubliceerd op: 02-07-2020 | pdf (3 MB)
In 2019 zijn we van start gegaan met het opstellen van wijkveiligheidsplannen. Dit doen we voor alle wijken en dorpen in de gemeente. Iedere buurt heeft eigen thema’s. Dat zien we ook terug in de wijkveiligheidsplannen. Op basis van de cijfers, de resultaten uit de wijkveiligheidsenquête en een bewonersavond in iedere wijk en dorp worden er verschillende onderwerpen benoemd. Op deze manier krijgen we een meer gedetailleerd beeld van wat er speelt op het gebied van overlast en criminaliteit in de verschillende wijken en dorpen van onze gemeente. Op basis van de wijkveiligheidsplannen worden per wijk of dorp veiligheidsagenda’s opgesteld.
Gepubliceerd op: 01-07-2020 | pdf (215 KB)
Vanaf 2019 kunnen inwoners terecht bij Eerste Hulp Bij Geldzaken (EHBG) van de gemeente. EHBG is bedoeld om de toegang tot financiële dienstverlening voor inwoners met (dreigende) financiële problemen makkelijker en laagdrempeliger te maken. In een inwonersonderzoek in het najaar van 2019 zijn enkele vragen gesteld over de bekendheid van EHBG. Hieruit blijkt onder andere dat 2 op de 10 inwoners wel eens hebben gehoord van EHBG.
Gepubliceerd op: 24-06-2020 | pdf (618 KB)
Dit onderzoek is gehouden onder inwoners die contact hadden met Eerste Hulp Bij Geldzaken en schulddienstverlening van de gemeente. 216 inwoners vulden de vragenlijst in. Zij beoordelen de hulp die zij kregen gemiddeld met een 7,8. Ze zijn veelal tevreden over de gesprekken die zij hadden met de gemeente en de bejegening door de medewerkers
Gepubliceerd op: 04-06-2020 | pdf (717 KB)
Dit is de vierde uitgave van de zorgmonitor die de gemeente ieder half jaar uitbrengt. De monitor geeft inzicht in het zorggebruik van inwoners, zoals hulp via de Wmo en de Jeugdwet en hulp bij geldzaken. De monitor is een online dashboard. Door in de PDF op de eerste pagina op de titel te klikken opent het dashboard.
Gepubliceerd op: 29-04-2020 | pdf (1 MB)
Elke vier jaar houdt de gemeente ‘s-Hertogenbosch een woonwensenonderzoek onder haar inwoners. Zijn inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch tevreden met hun huidige woning en woonomgeving? Wie willen er verhuizen en waarom? Wat willen mensen als zij verhuizen en waar willen zij wonen? Dit keer zijn ook vragen voorgelegd over het thema duurzaamheid en bijzondere woonvormen. Aan het woonwensenonderzoek in 2019 hebben bijna 4.000 huishoudens meegewerkt.
Gepubliceerd op: 24-04-2020 | pdf (636 KB)
In dit rapport staan de resultaten van een tweede meting naar de ervaringen van cliënten met jeugdhulp. Hieruit blijkt dat respondenten veelal tevreden zijn over de hulp. Ouders geven een 8,1 voor hoe nuttig zij de hulp vinden en de jongeren zelf geven een 7,6. Ook zijn de meeste ouders en jongeren positief over de toegang tot de hulp en over het contact met de hulpverleners. Belangrijkste aandachtspunten zijn: de snelheid waarmee men wordt geholpen, de samenwerking tussen hulpverleners en de informatie over de hulp.
Gepubliceerd op: 23-04-2020 | pdf (730 KB)
Corona raakt ons hard in ons dagelijks leven. Sinds de eerste coronabesmetting in
Nederland op 27 februari is er in korte tijd veel veranderd. De gemeente ’s-Hertogenbosch
heeft daarom een onderzoek onder haar inwoners uitgezet om te weten te komen wat de
maatschappelijke gevolgen zijn van het coronavirus. De uitkomsten van het onderzoek
worden gebruikt om eventuele (extra) interventies te doen.
Gepubliceerd op: 21-04-2020 | pdf (539 KB)
In 2019 is de gemeente gestart met een tweejarig experiment ‘bijverdienen in de bijstand’. Dit houdt in dat er een stimuleringspremie wordt betaald aan bijstandsgerechtigden die deeltijd werken. Eind 2019 is er een evaluatie uitgevoerd naar dit experiment. Hieruit blijkt dat door de stimuleringspremie niet meer bijstandsgerechtigden in deeltijd zijn gaan werken en er niet meer zijn uitgestroomd naar werk. De gemiddelde inkomsten per werkende bijstandsgerechtigde zijn wel licht toegenomen.
Gepubliceerd op: 05-03-2020 | pdf (168 KB)
Om te meten hoe de stad er voor staat is een nieuwe economische monitor ontwikkeld. In deze monitor vindt u informatie over de ontwikkeling van de economie van ’s-Hertogenbosch, aan de hand van acht thema’s. De monitor gaat in op de prioriteiten van het Bossche gemeentebestuur, zoals de verdere ontwikkeling van ’s-Hertogenbosch als ICT- en datastad en het bieden van optimaal passende werkgelegenheid voor de Bossche beroepsbevolking.
Gepubliceerd op: 20-02-2020 | pdf (664 KB)
De gemeente heeft in 2019 een onderzoek gehouden onder inwoners met dagbesteding en/of begeleiding via de Wmo. Dit ging over de tevredenheid van inwoners over 1.) de werkwijze van toekenning van begeleiding en dagbesteding, 2.) de ondersteuning die zij krijgen en 3.) het resultaat van deze ondersteuning. Cliënten geven gemiddeld een 7,2 voor de manier waarop de gemeente hun hulpvraag heeft opgepakt. De zorgaanbieders krijgen hiervoor een 8. Ook over de ondersteuning zelf zijn de meeste inwoners tevreden. Voor Wmo begeleiding geven zij gemiddeld een 8,3 en voor Wmo dagbesteding een 8. Ongeveer 80 procent vindt dat de ondersteuning bijdraagt aan hun zelfredzaamheid en een betere kwaliteit van leven.