Samen is leuker, samen tegen eenzaamheid

Voel jij je (soms) eenzaam? Of ken je iemand die zich eenzaam voelt? Op deze pagina lees je wat je kunt doen.

Waar kun je terecht voor hulp?

Voel je je zelf eenzaam, of zoek je sociaal contact of leuke activiteiten? Hier vind je steun en informatie:

  • Koo: Kijk voor meer informatie op de website van Koo. Je kunt Koo ook bellen op 073-206 88 88 of langsgaan bij een wijkplein. 
  • Infopunt Eenzaamheid van Farent: Kijk voor steun en informatie op de website van Farent. Of bel met Farent op 073-206 81 20 of mail naar infopunteenzaamheid@farent.nl.
  • Hulp tijdens corona: Kijk voor een overzicht van alle hulp in onze gemeente tijdens corona op de website van vrijwilligersnetwerk Galant. Hier lees je waar je hulp kunt vragen én hulp kunt aanbieden.
  • Join us is er voor jongeren van 12 tot 25 jaar die zich eenzaam voelen. Je kunt meedoen met online bijeenkomsten, samen gamen of appen met een jongerenwerker. Meld je aan op de website van Join us Den Bosch.
  • Humanitas: Kijk voor meer informatie op de website van Humanitas of bel naar 06 - 24 70 03 93. Hier kom je meer te weten over de activiteit ‘Tandem’ en de online training ‘Meer contact’.

Wil je even praten?

Vind je het fijn om eens te bellen voor een praatje of om advies te vragen? Er zijn meerdere telefoonlijnen die je kunt bellen. Kijk voor een overzicht van telefoonlijnen op de website van Galant.

Wat kun je zelf doen?

In onze gemeente zijn er initiatieven die je gezelschap en bezigheid kunnen geven, bijvoorbeeld:

  • Kameraden: Stichting Kameraden brengt jonge mensen en alleenstaande ouderen samen. Je krijgt een kijkje in elkaars leven en onderneemt samen (groeps)activiteiten. Meer hierover op de website van Kameraden.
  • Vriendencafé ‘Bij Katrien’: Hier ontmoet je anderen tijdens een kop koffie of een activiteit. Kijk voor meer informatie op de website van Farent.
  • Cursus ‘Positief gezond ouder worden’: Deze cursus is voor ouderen tussen 55 en 75 jaar die gezond en gelukkig oud willen worden. Je leert om actief vorm te geven aan je eigen leven. En je doet tegelijk nieuwe contacten op. Kijk voor meer informatie op de website van Farent.
  • Cursus ‘Ontmoeten kun je leren’: Hier leer je zelf stappen zetten om je minder vaak alleen te voelen. Deze cursus is voor volwassenen tussen 18 en 55 jaar. Kijk voor meer informatie op de website van het Regionaal Trainingscentrum.

Vrijwilligerswerk

Door vrijwilligerswerk te doen kun je een ander helpen of voel je jezelf minder eenzaam. Vrijwilligerswerk helpt om meer sociale contacten te hebben. Er zijn veel organisaties in onze gemeente die nog vrijwilligers zoeken. Kijk voor vrijwilligersvacatures in onze gemeente op de website vacaturebank van Galant.

Wat doet de gemeente?

Lees op de pagina Eenzaamheid in ‘s-Hertogenbosch meer over dit onderwerp en wat de gemeente aan eenzaamheid doet.