Ga naar de inhoud

Samen is leuker

Eenzaamheid komt helaas veel vaker voor dan u denkt. Ook in ’s-Hertogenbosch. 10% van de inwoners vindt dat hij of zij te weinig sociale contacten heeft. In ieders leven kunnen dingen gebeuren waardoor u zich kortere of langere tijd alleen voelt. Bijvoorbeeld een relatiebreuk of overlijden. Ook armoede, een beperking, werkloosheid of gepest worden kunnen een rol spelen.

Voelt u zich alleen en vindt u het lastig om een eerste stap te zetten? Op deze pagina vindt u meer informatie en links naar activiteiten en organisaties die u kunnen helpen. Hebt u vragen of wilt u meer weten? Bel of e-mail tijdens kantooruren het infopunt ‘Ontmoeting & Contact’: (073) 206 81 20, ontmoeting.en.contact@divers.nl.

Wat kunnen we met elkaar doen?

Iedereen heeft mensen om zich heen nodig. De een wat meer of vaker dan de ander. Dit gaat niet vanzelf. Het is belangrijk om bestaande contacten goed te onderhouden, nieuwe contacten te leggen en mee te doen aan activiteiten. Samen dingen doen is veel leuker en iedereen heeft iets te bieden aan anderen. Zoek daarom uw buurman eens wat vaker op, bel die vriendin van wie de relatie net voorbij is of ga samen met iemand sporten die nieuw is op school of in de buurt. De energie die u erin steekt, krijgt u vaak terug.

Vrijwilligers

Er zijn veel projecten waarbij vrijwilligers zich inzetten voor mensen die zich alleen voelen. De organisaties van deze projecten zoeken nog vrijwilligers. Zo kunt u bij Humanitas en Welzijn Divers aan de slag als participatiecoach. Als coach helpt u een ander het netwerk te vergroten om in de toekomst eenzaamheid te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met het infopunt Ontmoeting & Contact. Natuurlijk kunt u zich ook op veel andere manieren inzetten als vrijwilliger. Kijk eens op www.platform073.nl.