Samen is leuker

Wil jij vaker anderen ontmoeten? Of voel je je wel eens alleen? Op deze pagina lees je waar je terecht kan. Er is voor iedereen iets dat bij je past.

Waar kun je terecht?

Zoek je sociaal contact of leuke activiteiten:

  • Koo: Kijk voor meer informatie op de website van Koo. Je kunt Koo ook bellen op 073 – 206 88 88 of langsgaan bij een wijkplein.
  • Infopunt Eenzaamheid van Farent: Kijk voor steun en informatie op de website van Farent. Of bel met Farent op 073 – 206 81 20 of mail naar infopunteenzaamheid@farent.nl.
  • Join us is er voor jongeren van 12 tot 25 jaar die zich alleen voelen. Je kunt meedoen met online bijeenkomsten, samen gamen of appen met een jongerenwerker. Meld je aan op de website van Join us Den Bosch.
  • Avondje Uit is voor jongeren en jongvolwassenen van 16 tot 36 jaar. Zij organiseren leuke vrijetijdsactiviteiten voor degene die behoefte heeft aan meer sociale contacten en verbinding. Bekijk de kalender op de website van Avondje Uit.
  • Humanitas: Kijk voor meer informatie op de website van Humanitas of bel naar 06 – 24 70 03 93. Hier kom je meer te weten over de activiteit ‘Tandem’ en de online training ‘Meer contact’.

Wil je even praten?

Vind je het fijn om eens te bellen voor een praatje of om advies te vragen? Er zijn meerdere telefoonlijnen die je kunt bellen. Kijk voor een overzicht van telefoonlijnen op de website van Galant.

Wat kun je zelf doen?

In onze gemeente zijn er initiatieven die je gezelschap en bezigheid kunnen geven, bijvoorbeeld:

  • Vriendencafé ‘Bij Katrien’: Hier ontmoet je anderen tijdens een kop koffie of een activiteit. Kijk voor meer informatie op de website van Farent.
  • Cursus ‘Positief gezond ouder worden’: Deze cursus is voor ouderen tussen 55 en 75 jaar die gezond en gelukkig oud willen worden. Je leert om actief vorm te geven aan je eigen leven. En je doet tegelijk nieuwe contacten op. Kijk voor meer informatie op de website van Farent.
  • Cursus ‘Ontmoeten kun je leren’: Hier leer je zelf stappen zetten om je minder vaak alleen te voelen. Deze cursus is voor volwassenen tussen 18 en 55 jaar. Kijk voor meer informatie op de website van het Regionaal Trainingscentrum.
  • Thuisgekookt zorgt niet alleen voor een warme maaltijd voor buurtgenoten door buurtgenoten. Maar ook voor ontmoeting en een Bossche groet. Kijk op de website van Thuisgekookt voor meer info.
  • Bij Katrien: Bij Katrien brengt jonge mensen en alleenstaande ouderen samen. Je krijgt een kijkje in elkaars leven en onderneemt samen (groeps)activiteiten. Meer hierover op de website van Bij Katrien.

Vrijwilligerswerk

Door vrijwilligerswerk te doen kun je een ander helpen ontmoet je andere mensen. Vrijwilligerswerk helpt om meer sociale contacten te hebben. Er zijn veel organisaties in onze gemeente die nog vrijwilligers zoeken. Kijk voor vrijwilligersvacatures in onze gemeente op de website vacaturebank van Galant.

Wat doet de gemeente?

Lees op de pagina Eenzaamheid in ’s-Hertogenbosch meer over dit onderwerp en wat de gemeente aan eenzaamheid doet.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.