Samen Gezond ’s-Hertogenbosch

De gemeente en diverse partners staan samen voor een gezond ’s-Hertogenbosch. Samen Gezond ’s-Hertogenbosch wil voor iedereen gelijke kansen op gezondheid en de gezonde keuze gemakkelijker maken. We luisteren naar inwoners uit 12 Bossche buurten voor wie gezonde en gelukkige jaren niet vanzelfsprekend zijn. Samen met de buurt bepalen we wat er nodig is om prettig en gezond te wonen én leven. Een plek waar je de kans krijgt om jouw gezondheid te verbeteren. Samen verkleinen we de gezondheidsverschillen tussen de buurten in ’s-Hertogenbosch, want iedereen heeft toch recht op een gezond en gelukkig leven? Doe je mee?Icoon Samen Gezond waarop de wijken van 's-Hertogenbosch staan

Wat heb jij nodig om gezond te worden?

Samen Gezond ’s-Hertogenbosch focust zich op de buurten: Aawijk Noord, Boschveld, De Edelstenenbuurt, De Muziekinstrumentenbuurt, De Sprookjesbuurt, De Slagen, De Hambaken, De Haren, Graafsebuurt Zuid, Gestelse buurt, Kruiskamp en Schutskamp. Iedereen heeft een andere kijk op gezondheid en ook iets anders nodig om gezonder te worden. Woon jij in een van deze buurten? Laat ons dan weten wat jij nodig hebt! Bijvoorbeeld een buurt met meer groen en wandelpaden, gezellig koken met de buurt of hulp bij het afvallen.

Deel jouw idee

Ontdek alle activiteiten

Samen Gezond ’s-Hertogenbosch ondersteunt diverse activiteiten en bouwt samen met inwoners en samenwerkingspartners aan een gezonde wijk. Ontdek welke gezonde keuzes jij kan maken in jouw wijk.

Iconen wijken Samen Gezond: West - Zuid Oost - Graafsepoort - Noord

Ontdek de activiteiten

Verhalen uit de buurt

Wat vinden de inwoners van de gezonde keuzes in hun buurt? Ze vertellen hoe ze hierdoor hun gezondheid en/of die van anderen hebben verbeterd.

“Ik sta veel positiever in het leven en kijk nu naar wat ik wel heb, in plaats van wat ik niet heb.’’

Lees de verhalen

Vragen over activiteiten en hulp in jouw buurt?

Vraag het aan Koo! Koo is hét informatie- en adviespunt voor inwoners van gemeente ’s-Hertogenbosch voor alle vragen die het dagelijks leven aangaan: wonen, zorg, welzijn, werk en geldzaken. Op de website van Koo staat een overzicht van alle activiteiten en hulp in jouw buurt. Ook kun je Koo bellen of appen: 073 – 206 88 88.

Samenwerken?

Wil je als organisatie/initiatief ook aanhaken bij Samen Gezond ’s-Hertogenbosch? Fijn, wij bundelen graag onze krachten! Neem contact op met Dewi van Maaren informatie via 06 – 225 119 29 of het digitaal contactformulier. Kijk voor bestaande initiatieven op de pagina Samenwerken Samen Gezond ’s-Hertogenbosch.

Logo Samen Gezond

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.