Schulden

Hebt u moeite om rond te komen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of hebt u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag dan om Eerste Hulp Bij Geldzaken (EHBG), voordat de situatie uit de hand loopt. Bel de gemeente op 073 615 51 55 en vertel ons over uw financiële problemen. 

Voor wie?

Iedereen die in ’s-Hertogenbosch woont. Ook jongeren en ondernemers met financiële problemen.

Problemen voor zijn

We willen problemen met geld (armoede en schulden) meer en meer voor zijn. Onder meer door signalen op te pakken die de gemeente, woningcorporatie en energiebedrijven aan elkaar geven. Bij inwoners die geldproblemen dreigen te krijgen, gaan we meteen op huisbezoek. En kijken we wat nodig is om de situatie te veranderen. Zo staat u er niet alleen voor.

Schulddienstverlening

Soms is een advies niet genoeg. Dan bent u beter geholpen met budgetbegeleiding of een budgetcursus. Hebt u al schulden? Dan kan een regeling met uw schuldeisers of tijdelijk beheer van uw geld nodig zijn. Voor het oplossen van schulden is hoe dan ook flink wat doorzettingsvermogen voor nodig. Maar u staat er niet alleen voor.  

Sociale lening

Moet u een aankoop doen of kleine rekening betalen? Kunt u niet lenen bij de bank? Dan leent de gemeente u eventueel een klein bedrag. Bijvoorbeeld voor een nieuwe wasmachine of koelkast. Let op: ook bij de gemeente betaalt u rente voor een lening.

Gedupeerden toeslagenaffaire

Bent u slachtoffer van de toeslagenaffaire van de Belastingdienst? Zoals de kinderopvangtoeslag? Dan kunt u voor hulp en ondersteuning (pdf) terecht bij de Sociaal Raadslieden. Zij helpen u verder bij problemen rond schulden, inkomen, wonen, zorg of opvoeding. U kunt bellen op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur, woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur via (073) 615 90 90. Of stuur een e-mail via het digitale contactformulier.

Eerste Hulp Bij Geldzaken voor ondernemers

Door de coronamaatregelen worden sommige ondernemers hard getroffen. Bent u ondernemer en maakt u zich zorgen over uw financiën? Hebt u al betalingsproblemen of zijn er al (dreigende) schulden? Wacht niet te lang en maak een afspraak bij Eerste Hulp Bij Geldzaken voor ondernemers. We kijken samen met u hoe wij u kunnen ondersteunen. Bel voor een afspraak naar de gemeente via (073) 615 51 55.