Ga naar de inhoud

Schulden

Hebt u moeite om rond te komen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of hebt u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag dan om Eerste Hulp Bij Geldzaken, voordat de situatie uit de hand loopt. Bel de gemeente op 073 615 51 55 en vertel ons over uw financiële problemen. Als het nodig is, maken we meteen een afspraak. Op werkdagen kunt u ook zonder afspraak naar het spreekuur "eerste hulp bij geldzaken" komen. We zijn van 9.00 tot 16.00 uur bij Weener XL, Van Herpensweide 1.

Voor wie?

Inwoners van ’s-Hertogenbosch.

Bent u zelfstandig ondernemer?

Neem contact op met Weener XL, team Zelfstandigen op (073) 615 32 22.

Problemen voor zijn

We willen problemen met geld (armoede en schulden) meer en meer voor zijn. Onder meer door signalen op te pakken die de gemeente, woningcorporatie en energiebedrijven aan elkaar geven. Bij inwoners die geldproblemen dreigen te krijgen, gaan we meteen op huisbezoek. En kijken we wat nodig is om de situatie te veranderen. Zo staat u er niet alleen voor.

Schulddienstverlening

Soms is een advies niet genoeg. Dan bent u beter geholpen met budgetbegeleiding of een budgetcursus. Hebt u al schulden? Dan kan een regeling met uw schuldeisers of tijdelijk beheer van uw geld nodig zijn. Voor het oplossen van schulden is hoe dan ook flink wat doorzettingsvermogen voor nodig. Maar u staat er niet alleen voor.  

Sociale lening

Moet u een aankoop doen of kleine rekening betalen? Kunt u niet lenen bij de bank? Dan leent de gemeente u eventueel een klein bedrag. Bijvoorbeeld voor een nieuwe wasmachine of koelkast. Let op: ook bij de gemeente betaalt u rente voor een lening.