Adriana (A.) Hernández

Adriana (A.) Hernández

Fractievoorzitter
T:
M:

Nevenfuncties

  • Lid Algemeen Bestuur Waterschap Aa en Maas
  • Voorzitter Stichting Bossche Media Groep
  • Secretaris Vereniging Contactgroep De Buitenpepers
  • Algemeen directeur Arian Management Consultants BV
  • Secretaris Vereniging Waterschapbestuurders
  • Zaakvoerder Sperry Global Belgium bvba
  • Voorzitter Stichting 50PLUS ’s-Hertogenbosch
  • Lid van de klankbordgroep raadsleden van de Regio Noord Oost Brabant

Geen geld over de balk gooien!

Om de 4 jaar gaan we naar de stembus en kiezen we wie er in de gemeenteraad komt. Voor wie heeft ’s-Hertogenbosch gekozen? Elke week stelt een raadslid zich voor. Deze week is dat Adriana Hernández van 50PLUS uit de Buitenpepers in ‘s-Hertogenbosch.

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Al twintig jaar run ik met veel passie een bedrijf dat advies geeft over het gebruik van SAP-software. Daarnaast helpen we 50-plussers weer aan het werk te komen, door ze om te scholen naar SAP-consulent. Dat doen we al jaren met veel succes en zonder subsidie. Ook ben ik als bestuurslid betrokken bij het Waterschap Aa en Maas.”

“Je ziet me regelmatig op de markt, in gesprek met de Bosschenaren. Daar hoor ik wat er onder de mensen leeft. Ik maak me steeds meer zorgen om de mensen met een kleinere beurs, waaronder veel gepensioneerden. Hun koopkracht blijft maar dalen en de pensioenen blijven achter. En dat terwijl de gemeentelijke lasten en heffingen juist fors stijgen. Als raadslid richt ik me daarom vooral op het binnen de perken houden van de kosten. Ik wil niet dat mensen onnodig opdraaien voor kosten die gemaakt worden voor allerlei prestigieuze projecten. Geen geld over de balk gooien dus! En als er plannen zijn voor prijsverhogingen, dan ben ik de eerste die daar een stokje voor steekt”.

“50PLUS heeft vooral oog voor de ouderen in onze samenleving. Zij hebben het extra moeilijk, want hun inkomen stagneert en de kosten rijzen uit de pan. Daar waar we kunnen, schieten we te hulp. Het zit me bijvoorbeeld dwars dat geld wat beschikbaar komt om armoede te bestrijden, niet altijd op de juiste plek terecht komt. Dat gebeurt vaak omdat ouderen niet altijd weten of ze wel in aanmerking komen voor de steun en hoe ze hier aanspraak op kunnen maken. Goede communicatie is dus heel belangrijk. Ik probeer dit te verbeteren en de toegang tot deze middelen voor iedereen mogelijk te maken. Ook probeer ik zelf voor iedereen bereikbaar en beschikbaar te zijn. Dus, als je me de volgende keer op de markt ziet, spreek me aan en vertel me jouw verhaal!”