Sport en recreatie

De gemeente beheert verschillende sportparken, sporthallen en sport- en gymzalen in de gemeente 's-Hertogenbosch. Vooral sportverenigingen en scholen gebruiken deze accommodaties. Ook particulieren en bedrijven kunnen ze huren. Op nationale feestdagen echter niet. Dan zijn de gebouwen gesloten.

Zwembaden

’s-Hertogenbosch heeft 2 zwembaden: Combibad Kwekkelstijn en het Sportiom. In dit complex zit ook een schaatsbaan en een fitnessclub. Daarnaast regelt de gemeente toezicht en beheer van 2 strandbaden: Engelermeer, (073) 511 58 69 en Oosterplas, (073) 614 00 12. Ga voor meer informatie over buitenzwemmen en zwemwater naar de pagina Zwemwater.

Sporthallen, -parken en gymzalen

Voor het huren van een gymzaal of sporthal gelden verschillende tarieven (zie onderaan onder 'downloads'). De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de zaal en de activiteit.

Alle actuele informatie over de gemeentelijke sportvoorzieningen staat op de website van 'S-PORT

Reserveren sportaccommodatie

Bij het reserveren moet u akkoord gaan met de huurvoorwaarden. Hierin staan de regels waar u zich als gebruiker aan moet houden. Gelden er andere voorwaarden? Dan sturen wij die u toe bij de reservering. Tijdens het gebruik van de accommodatie bent u als huurder aansprakelijk voor eventuele schade.

Hebt u vragen of wilt u een reservering in een sportaccommodatie plaatsen, neem dan op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 contact op met 073 - 615 97 16 of stuur een e-mail met uw wensen en vragen. De gemeente neemt zo snel contact op over de mogelijkheden.

Seizoenaanvraag sportaccommodatie

Recreatievaart

Komt u met de boot naar ’s-Hertogenbosch? Denk aan de bedientijden van bruggen en sluizen en aanlegplaatsen (pdf) in en buiten de stad. Een interactieve kaart met bruggen, sluizen, aanlegplaatsen en watersportverenigingen vindt u op de website Watervoorzieningen 's-Hertogenbosch. Hebt u vragen over de bruggen en sluizen? Neem dan contact op met sluis Engelen telefoonnummer (073) 631 14 92. Of bel met de heer W. Libregts (specialist beweegbare bruggen en sluizen): (073) 615 51 55.

Bekijk de infographic (pdf) met uitleg over de gedragsregels recreanten openbaar water gemeente 's-Hertogenbosch.