Ga naar de inhoud

Sport en recreatie

De gemeente beheert verschillende sporthallen en sport- en gymzalen in de gemeente 's-Hertogenbosch. Vooral sportverenigingen en scholen gebruiken deze accommodaties. Ook particulieren en bedrijven kunnen ze huren. Op nationale feestdagen echter niet. Dan zijn de gebouwen gesloten.

Zwembaden

’s-Hertogenbosch heeft 2 zwembaden: Combibad Kwekkelstijn en het Sportiom. In dit complex zit ook een schaatsbaan en een fitnessclub. Daarnaast regelt de gemeente toezicht en beheer van 2 strandbaden: Engelermeer, (073) 511 58 69 en Oosterplas, (073) 614 00 12. Ga voor meer informatie over buitenzwemmen en zwemwater naar deze pagina.

Sporthallen, -parken en gymzalen

Voor het huren van een gymzaal of sporthal gelden verschillende tarieven (zie onderaan onder 'downloads'). De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de zaal en de activiteit.

Alle informatie over de gemeentelijke sportaccommodaties staan op het platform ’S-PORT

Reserveren sportaccommodatie

Bij het reserveren moet u akkoord gaan met de huurvoorwaarden (pdf). Hierin staan de regels waar u zich als gebruiker aan moet houden. Gelden er andere voorwaarden? Dan sturen wij die u toe bij de reservering. Tijdens het gebruik van de accommodatie bent u als huurder aansprakelijk voor eventuele schade.

 

 

Een aanvraag voor een losse of eenmalige reservering kan ook via e-mail of telefonisch. Stuur een e-mail met uw wensen en vragen of bel (073) 615 97 16 op werkdagen tussen 8.30 – 17.00 uur. De gemeente neemt snel contact op over de mogelijkheden.

Recreatievaart

Komt u met de boot naar ’s-Hertogenbosch? Denk aan de bedientijden van bruggen en sluizen en aanlegplaatsen (pdf) in en buiten de stad. Een interactieve kaart met bruggen, sluizen, aanlegplaatsen en watersportverenigingen vindt u op deze website. Hebt u vragen over de bruggen en sluizen? Neem dan contact op met de heer W. Libregts, sluismeester. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer (073) 631 14 92. Of bel met de heer R. Hafkenscheid (beheerspecialist): (073) 615 51 55.

Bekijk hier de infographic (pdf) met uitleg over de gedragsregels recreanten openbaar water gemeente 's-Hertogenbosch.