Ga naar de inhoud

Het Bossche Taalnetwerk

Basisvaardigheden als lezen, schrijven, werken met een computer of rekenen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. In gemeente ’s-Hertogenbosch beheerst ongeveer 1 op de 8 mensen de basisvaardigheden niet. Daardoor zijn ze vaak afhankelijk van hulp uit hun directe omgeving.

Wil je bijvoorbeeld je (klein)kind kunnen voorlezen? De bijsluiter van je medicijnen kunnen lezen? Of formulieren van de overheid zelf kunnen invullen? Daar kan het Bossche Taalnetwerk je bij helpen.  Het Bossche Taalnetwerk, een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties, werkt hard aan het verbeteren van basisvaardigheden. 

Kan het Bossche Taalnetwerk iets voor jou betekenen?

Er vinden wekelijks verschillende (gratis) activiteiten plaats op het gebied van taal en digitale vaardigheden. Voor een overzicht ga je naar de website van de bibliotheek: www.bibliotheekdenbosch.nl/taalhuis. Of neem contact op met de taalgids Laury Schellekens via 06-21385990.

Kader

Het Bossche Taalnetwerk is een samenwerking tussen gemeente ’s-Hertogenbosch, ABC Leer mee, Divers, Vluchtelingenwerk, de Bibliotheek, Stichting Lezen & Schrijven, Jeroen Bosch ziekenhuis, UWV, Koning Willem I college, Sagènn en Gilde ’s-Hertogenbosch.