Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Nieuw Theater aan de Parade

Foto van vooraanzicht theater

Via deze pagina houden we u op de hoogte van het project nieuwbouw Theater aan de Parade.

De gemeenteraad stemde op 12 juli in met het raadsvoorstel 'Alternatief plan nieuwbouw Theater aan de Parade'. En het amendement 'Alternatief plan nieuwbouw Theater aan de Parade'. Dit betekent dat de raad heeft gekozen om een nieuw alternatief voor het theater te gaan onderzoeken.

Hierbij heeft de raad gekozen voor nieuwbouw op de fundamenten van het oude gebouw. De culturele ambitie blijft behouden. Het theater kan daarmee weer 30 tot 40 jaar vooruit. Door dit besluit ‘zien we af’ van het actuele nieuwbouwplan van UNStudio. Ook de bestemmingsplan- en aanbestedingsprocedure zijn hierdoor ‘stilgelegd’.

Stand van zaken

We hebben de eerste onderdelen uit het plan van aanpak uit september afgerond. Het gaat dan om drie onderzoeken. (Zie hieronder bij downloads).

De resultaten daarvan geven ons vertrouwen dat we een grote en een multifunctionele/tweede zaal op de fundamenten van het huidige theater kunnen bouwen. Het gaat dan om een grote zaal met 900 à 1.000 zitplaatsen. En een multifunctionele ruimte/tweede zaal met 450 à 500 zitplaatsen of ongeveer 1.000 staanplaatsen (met schuif tribune). We bouwen daarmee een toekomstgericht volwaardig theater.

De komende tijd voeren we de rest van het plan van aanpak uit. Dit leidt tot een kredietvoorstel. Dit voorstel leggen we in juli 2018 voor aan de raad. 

Meer informatie

U vindt alle raadsstukken terug in het digitale dossier Theater. Heb u vragen over dit project? Stuur dan een e-mail.