Tozo ondersteuning

U bent ondernemer en door de coronacrisis heeft u minder inkomen. U denkt na over uw toekomst en die van uw onderneming. De gemeente biedt u daarbij ondersteuning aan.

Wat is het aanbod?

Bij de gemeente kunt u hulp krijgen bij uw heroriëntatie. Tijdens een persoonlijk gesprek met een consulent van het ondersteuningspunt ondernemersheroriëntatie bekijkt u samen welke ondersteuning u nodig heeft en bij u past, bijvoorbeeld ondersteuning bij (anders) ondernemen, het vinden van (tijdelijk) werk in loondienst of hulp bij het op orde brengen van financiën. De gemeente werkt daarvoor samen met diverse afdeling binnen de eigen organisatie en externe bedrijven. 

Contact

Een consulent van het ondersteuningspunt gaat graag met u in gesprek. Neem hiervoor tijdens kantooruren rechtstreeks contact op met Marcel Pruim of Nancy Herkul. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 073 – 615 51 55 of via het digitale contactformulier van Marcel Pruim of het digitale contactformulier van Nancy Herkul

Ondersteuning

De gemeente biedt, samen met externe organisaties, ondersteuning op de volgende onderdelen.

Anders ondernemen

Vanwege corona is de omgeving waarin u als ondernemer werkt veranderd. Dit vraagt vaak om een andere aanpak. Diverse partners delen vrijwillig hun expertise met u als ondernemer en geven onpartijdig advies. Neem voor meer informatie contact op met een consulent van het ondersteuningspunt of raadpleeg de websites van ZZP Boost, Ondernemersklankbord of de KvK.

Netwerktafels

De gemeente organiseert, samen met ZZP Boost, netwerktafels. Tijdens een reeks van 4 bijeenkomsten (van 2 uur) gaan ondernemers met elkaar in gesprek over hun onderneming, de impact van corona op hun onderneming en wordt samen gekeken hoe verder kan worden gekomen. Bij elke bijeenkomst is een coach van ZZP Boost aanwezig.

Werken in loondienst

De gemeente kan u helpen bij het vinden van werk in loondienst. Dit kan ook in combinatie met uw eigen bedrijf. Samen met een consulent bekijkt u welke baan bij u past en wordt u ondersteund bij solliciteren en het zoeken naar vacatures. Daarbij is ook aandacht voor bij- of omscholing. Neem voor meer informatie contact op met de consulenten van het ondersteuningspunt.

Schulden

Hebt u moeite om rond te komen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of hebt u last van aanmaningen van schuldeisers? Vraag dan om Eerste Hulp Bij Geldzaken (EHBG), voordat de situatie uit de hand loopt. Bel de gemeente op 073 – 615 51 55 en maak een afspraak voor het spreekuur van EHBG.