P+R Transferium Deutersestraat

Dit transferium is gebouwd op de locatie van de voormalige stadskwekerij aan de Deutersestraat. In overleg met de omgeving en betrokken organisaties hebben we hier het groenste transferium van Nederland gebouwd. Het transferium biedt plaats aan 1100 auto’s en 240 fietsen, het is energieneutraal, energieleverend en groen ingepast in de omgeving. Naast de ontwikkeling van het transferium is ook de openbare ruimte in de Deutersestraat heringericht en is de infrastructuur rond het kruispunt Vlijmenseweg aangepast.

Actueel

  • Op 22 april openden we officieel P+R Transferium Deutersestraat. Aansluitend organiseerden we in het transferium de Bossche Bergrit. Hierbij gingen handbikers, amateur wielrenners en professionals met elkaar de strijd aan om de felbegeerde Bossche Bolletjestrui. Bekijk de video.
  • Vanaf 23 april kan er worden geparkeerd op P+R Transferium Deutersestraat. Het adres is Deutersestraat 2d. Dit transferium is in de plaats gekomen van P+R Transferium Vlijmenseweg (deze is op 23 april gesloten). Meer informatie over transferia leest u op de website van Den Bosch.
  • Samen met verschillende (natuur)organisaties en knooppunt innovatief groen is bedacht hoe we van dit transferium het ‘groenste’ transferium kunnen maken. Door regenwater op te vangen, bijenhotels te bouwen, zonnepanelen op het dak te plaatsen, enzovoorts.
  • Waar moeten bijenhotels, vogelhuizen en vleermuiskasten aan voldoen als ze komen te hangen aan het nieuwe P+R transferium Deutersestraat? Het antwoord op deze vraag zochten Milieu-leerlingen van het Helicon MBO uit. Om ervoor de zorgen dat ook kleine dieren hun plekje weten te vinden rond het transferium riepen we de hulp van Helicon-leerlingen in. Zij schreven niet alleen het adviesrapport maar leverden ook bouwtekeningen. Studenten van het Koning Willem I College bouwden er vogelhuizen, vleermuiskasten en bijenhotels van. Het hout dat de leerlingen van het KWIC gebruikten is onder andere van bomen die zijn gekapt voor de bouw van het transferium. Nadat ze zijn gekapt zijn ze geschonken aan Stichting Stadshout Den Bosch. Bekijk de video.

P+R Transferium Deutersestraat is mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincie Noord-Brabant in het kader van OPZuid.