Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Transferium Deutersestraat e.o.

Via deze pagina houden we u op de hoogte van het project Transferium Deutersestraat. Dit transferium wordt gebouwd op de locatie van de voormalige stadskwekerij aan de Deutersestraat. In overleg met de omgeving en betrokken organisaties hebben we de ambitie om hier het groenste transferium van Nederland van te maken.

Het transferium biedt straks plaats aan 1100 auto’s en 260 fietsen, het wordt energieneutraal, energieleverend en groen ingepast in de omgeving. Naast de ontwikkeling van het transferium is ook de openbare ruimte in de Deutersestraat heringericht.

Actueel

 • Op 7 juli 2017 is het startsein gegeven voor de bouw van het groenste transferium van Nederland. 1500 zonnepanelen op het dak van het gebouw leveren de energie. Deze energie slaan we op en gebruiken we straks op een slimme manier voor het opladen van fietsen, auto’s en transferiumbussen. Het transferium wordt daarmee een batterij voor de stad.
 • Vanaf 30 juni 20.00 uur t/m medio oktober 2017 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de Vlijmenseweg. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren treffen we verschillende verkeersmaatregelen: We versmallen de Vlijmenseweg tijdelijk van 2 x 2 rijstroken naar 2 x 1 rijstrook.  We sluiten het noordelijk deel van het kruispunt Vlijmenseweg/Oude Vlijmenseweg af voor al het verkeer. En we sluiten de Deutersestraat af voor gemotoriseerd verkeer. Meer informatie leest u hier (pdf). Houdt u rekening met extra reistijd!
 • Samen met verschillende natuurorganisaties en knooppunt innovatief groen wordt bedacht hoe we van dit transferium het ‘groenste’ transferium kunnen maken. Door regenwater op te vangen, bijenhotels te bouwen, zonnepanelen op het dak te plaatsen, enzovoorts.
 • Samen met Stichting Stadshout wordt bekeken of de bomen die gekapt zijn voor de bouw van het transferium als straatmeubilair terug kunnen keren in het gebied.

Deelprojecten

 • Transferium Deutersestraat: de bouw van het transferium op de locatie van de voormalige stadskwekerij. Oplevering in 2018.
 • Aanpassingen infrastructuur: aanleg van een rotonde en twee fietstunnels. Juni t/m oktober 2017.
 • Aanpassing kruispunt Vlijmenseweg/Oude Vlijmenseweg voor betere doorstroming Vlijmenseweg/Randweg. Juni t/m oktober 2017.

Planning

Onderstaande planning wordt wekelijks aangepast, omdat we werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar af proberen te stemmen.

 • 3 juli t/m 6 oktober 2017
 • We verlengen de fietstunnel onder de kruising Vlijmenseweg.
 • 30 juni 20.00 uur t/m 6 oktober 2017
  We leggen 2 fietstunnels en een rotonde aan en passen het zuidelijk deel van de kruising aan. Tijdens deze fase is de Vlijmenseweg ter hoogte van de kruising tijdelijk versmald naar 2 x 1 rijstrook. Op deze afbeelding (pdf) ziet u de tijdelijke verkeerssituatie.
 • 14 en 15 oktober 2017
  We passen het noordelijk deel van de kruising aan.
 • 16 oktober t/m 10 november
  We verwijderen de tijdelijke dam over de sloot naar het JBZ-terrein.
 • 16 oktober 2017 t/m 22 december 2017
  We leggen het busstation aan naast transferium Deutersestraat.
 • 20 november 2017  t/m 2 februari 2018
  We leggen de wadi’s aan rond transferium Deutersestraat.
 • Juni t/m maart 2018
  Bouw transferium Deutersestraat.

Vragen?

Hebt u vragen over het project die vallen in het projectgebied transferium Deutersestraat? Stuur dan een e-mail naar transferiumdeutersestraat@s-hertogenbosch.nl.

U kunt ook bellen met de omgevingsmanager van het project, Jan-Hein Heijmans: 06-51282629.

Nieuwsbrief

Wilt u tijdens de werkzaamheden op de hoogte blijven van het project transferium Deutersestraat via de digitale nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar transferiumdeutersestraat@s-hertogenbosch.nl.