Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

P+R Transferium Deutersestraat

Via deze pagina houden we u op de hoogte van de bouw van P+R Transferium Deutersestraat. Dit transferium wordt gebouwd op de locatie van de voormalige stadskwekerij aan de Deutersestraat. In overleg met de omgeving en betrokken organisaties hebben we de ambitie om hier het groenste transferium van Nederland van te maken.

Het transferium biedt straks plaats aan 1100 auto’s en 240 fietsen, het wordt energieneutraal, energieleverend en groen ingepast in de omgeving. Naast de ontwikkeling van het transferium is ook de openbare ruimte in de Deutersestraat heringericht en is de infrastructuur rond het kruispunt Vlijmenseweg aangepast.

Actueel

 • Op 7 juli 2017 is het startsein gegeven voor de bouw van het groenste transferium van Nederland. 1500 zonnepanelen op het dak van het gebouw leveren de energie. Deze energie slaan we op en gebruiken we straks op een slimme manier voor het opladen van fietsen, auto’s en transferiumbussen. Het transferium wordt daarmee een batterij voor de stad.
 • Om de doorstroming van het verkeer op de Vlijmenseweg en Deutersestraat te verbeteren hebben we de infrastructuur aangepast. Het kruispunt Vlijmenseweg/Oude Vlijmenseweg is aangepast. Er is een rotonde aangelegd ter hoogte van de Deutersestraat. De fietstunnel onder de Vlijmenseweg door is verlengd. En onder de rotonde zijn twee extra fietstunnels aangelegd, zodat fietsers het autoverkeer niet hoeven te kruisen.
 • Samen met verschillende (natuur)organisaties en knooppunt innovatief groen wordt bedacht hoe we van dit transferium het ‘groenste’ transferium kunnen maken. Door regenwater op te vangen, bijenhotels te bouwen, zonnepanelen op het dak te plaatsen, enzovoorts.
 • Samen met Stichting Stadshout wordt bekeken of de bomen die gekapt zijn voor de bouw van het transferium terug kunnen keren in het gebied.

Deelprojecten

 • Transferium Deutersestraat: de bouw van het transferium op de locatie van de voormalige stadskwekerij. Oplevering voorjaar 2018.
 • Aanpassingen infrastructuur: aanleg van een rotonde en twee fietstunnels. Juni t/m november 2017.
 • Aanpassing kruispunt Vlijmenseweg/Oude Vlijmenseweg voor betere doorstroming Vlijmenseweg/Randweg. Juni t/m oktober 2017.

Planning

Onderstaande planning wordt wekelijks aangepast, omdat we werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar af proberen te stemmen.

 • december 2017 t/m februari 2018
  We leggen de wadi’s aan rond transferium Deutersestraat.
 • Juni t/m maart 2018
  Bouw transferium Deutersestraat.

Vragen?

Hebt u vragen over het project? Stuur dan een e-mail. U kunt ook bellen met de omgevingsmanager van het project, Jan-Hein Heijmans: 06-51282629.

Nieuwsbrief

Wilt u tijdens de werkzaamheden op de hoogte blijven via de digitale nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail.