Ga naar de inhoud

Vuurwerk

1. Vuurwerk kopen

Voor het kopen van legaal vuurwerk kunt u alleen terecht bij de erkende verkooppunten (pdf) voor vuurwerk. Een officiƫle vuurwerkwinkel heeft op het raam de tekst staan: 'Verkoop vuurwerk. Roken en open vuur verboden'. De verkoopdagen zijn dit jaar op 28, 29 en 31 december.

2. Vuurwerk afsteken

U mag vuurwerk alleen afsteken van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Buiten die tijden is het verboden en riskeert u een boete of een HALT-straf (jongeren).

3. Vuurwerk opruimen

Begin meteen met opruimen nadat u vuurwerk hebt afgestoken. Het houdt de straat schoon en is goed voor inwoners, milieu en dieren. Dan kan het niet ontbrandde vuurwerk ook geen gevaar meer opleveren. Bovendien voorkomen we dat zwerfvuil en kruitresten met regenwater in de bodem komen. En dat dieren vuurwerkresten opeten.

Hoe opruimen?

Opruimen is dus belangrijk. De beste manier is: maak resten van het vuurwerk nat, veeg alles bij elkaar en doe het eerst in een vuilniszak en later in de afvalcontainer voor het restafval. Laat de vuilniszak buiten staan (tuin, balkon). Niet op de openbare weg. Geef het mee met het gewone huisvuil.

Overlast of vernieling?

Neem contact op met de politie door te bellen naar 0900-8844 of via de website www.politie.nl.