Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Het wijk-, buurt- en dorpsbudget

Het Wijk- buurt- en dorpsbudget is een subsidieregeling (pdf) voor en door bewoners die in hun wijk, buurt of dorp aan de slag willen. Bewoners zijn per slot van rekening dé deskundigen in hun eigen straat of buurt.

Wat kan er binnen deze regeling?

Met het Wijk-, buurt- en dorpsbudget kunnen bewoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch zelf ideeën uitvoeren. Dat kan gaan om:

  • Fysieke zaken (voorbeeld: een speelplek).
  • Sociale activiteiten (voorbeeld: een festival).
  • De veiligheid in de leefomgeving (voorbeeld: voorlichting).

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw wijkmanager.

Uitgangspunten

Er gelden een paar uitgangspunten. De belangrijkste zijn:

  • De wijkmanagers voeren de subsidieregeling uit.
  • Ieder gebied (wijk, buurt of dorp) heeft een eigen budget (pdf) en een bewonersadviesgroep. De bewonersadviesgroep adviseert de wijkmanager over de ingediende aanvragen. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht met de beschikbare budgetten per wijk en de aanvragen die in 2018 in deze wijk zijn gedaan.
  • Beoordeelt de wijkmanager de aanvraag positief? Dan komt er een budget beschikbaar. De aanvrager ontvangt hierover binnen 6 weken bericht.
  • Ten slotte gelden deze algemene en wijkgerichte spelregels (pdf).

Aanvragen

U kunt een subsidie aanvragen met het digitale formulier. In deze infographic (pdf) ziet u hoe u een aanvraag voorbereidt en hoe het proces verder verloopt. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht met de beschikbare budgetten per wijk en de aanvragen die in 2018 in deze wijk zijn gedaan.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de subsidieregeling? Of wilt u weten wie de wijkmanager is van uw wijk of dorp? Onderaan deze pagina staan een aantal linkjes die u verder helpen.