Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Aanvragen bijstandsuitkering

Hebt u geen werk en/of te weinig geld om van te leven? Dan hebt u misschien recht op een bijstandsuitkering. De regels voor een bijstandsuitkering staan in de Participatiewet.

Aanvraag

U bent inwoner van de gemeente 's-Hertogenbosch. Kijk ook op de website van de Rijksoverheid of u aan alle voorwaarden voldoet. Voor de aanvraag van een bijstandsuitkering moet u persoonlijk naar de afdeling Werk & Inkomen van Weener XL, Van Herpensweide 1 in ’s-Hertogenbosch. U kunt hier terecht op werkdagen tussen 8.30 - 11.00 uur. Vergeet niet uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Afhandeling

Wanneer u zich meldt, worden er vragen aan u gesteld om te kijken of u recht hebt op een bijstandsuitkering. Als u hier recht op hebt, ontvangt u een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Deze informatiebijeenkomst gaat over uw rechten en plichten, de aanvraagprocedure en het zoeken naar werk.

Het aanvraagformulier voor de bijstandsuitkering ontvangt u na afloop van de informatiebijeenkomst. Lever het ingevulde formulier en bewijsstukken binnen 5 werkdagen persoonlijk in bij Weener XL. U krijgt binnen 8 weken een brief van de gemeente met de beslissing. Lees meer informatie in de folder (pdf).

Bent u jonger dan 27 jaar? Dan krijgt u een uitnodiging voor een aparte bijeenkomst. Er gelden namelijk andere regels voor de uitkeringsaanvraag.

Bezwaar maken

Hebt u een afwijzing ontvangen en bent u het daar niet mee eens? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken.