Erfgoed ’s-Hertogenbosch

Erfgoed ’s-Hertogenbosch onderzoekt, bewaart en presenteert het verleden van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Meer informatie over het Bossche erfgoed en het werk van erfgoedprofessionals in de gemeente vindt u op de website van Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

Archeologie

Archeologische opgravingen in de gemeente ’s-Hertogenbosch vertellen ons veel over hoe de mensen vroeger leefden. Archeologisch onderzoek in ’s-Hertogenbosch wordt sinds 1977 uitgevoerd door de gemeente. Archeologen onderzoeken het hele Bossche grondgebied, ook in kernen als Bokhoven en Vinkel. Ontdek meer over archeologie op de website van Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

Archief

Erfgoed ’s-Hertogenbosch beheert ruim negenhonderd archieven van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Hieronder vallen ook de collecties van de voormalige gemeenten Bokhoven, Empel en Meerwijk, Engelen, Nuland en Rosmalen.

Iedereen is welkom om onderzoek te doen in het gemeentearchief van ’s-Hertogenbosch. Dit is gratis. U kunt de archieven op afspraak onderzoeken in de studiezaal van Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Archiefmedewerkers helpen u daar graag bij. Op de website van Erfgoed ’s-Hertogenbosch vindt u meer informatie over een bezoek aan de studiezaal.

Monumentenzorg

’s-Hertogenbosch telt honderden rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten. Daarnaast zijn er nog tientallen locaties aangewezen als archeologisch monument. Op de website van Erfgoed ’s-Hertogenbosch vindt u meer informatie. Bijvoorbeeld over:

Erfgoedcentrum

Erfgoed ’s-Hertogenbosch is het startpunt voor iedereen die meer wil weten over de Bossche geschiedenis. In het eeuwenoude Groot Tuighuis in de Bossche binnenstad staat u oog in oog met unieke historische bronnen en u mag daar zelf mee aan de slag. Toegang tot het erfgoedcentrum is gratis. Meer informatie over een bezoek vindt u op de website van Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.