Gladheid

Sneeuwval en bevriezing van wegen, voet- en fietspaden leiden tot gladheid. De gemeente gaat dit winterseizoen weer de gladheid bestrijden. Als de voorspellingen aangeven dat er grote kans op gladheid is, wordt er preventief gestrooid op onze strooiroutes. Er wordt dus al gestrooid voordat het glad wordt en voordat er sneeuw valt. We doen dit om gladheid zo veel mogelijk te voorkomen in plaats van te bestrijden. Tijdens sneeuw en ijzel bestrijden we gladheid continu, 24 uur per dag.

Bekijk de meest actuele strooiroutes in de gemeente ’s-Hertogenbosch. De veiligheid van weggebruikers en het doorstromen van het verkeer staan bij het strooien voorop. Ook vergeten we het milieu niet.

Bekijk de strooiroutes

Preventief strooien

Rijkswaterstaat voorspelt wanneer het op de wegen glad kan worden. De gemeente heeft zelf ook 2 gladheidmeetpunten. Daarna strooien wij preventief de belangrijkste doorgaande wegen en fietspaden om gladheid zoveel mogelijk te voorkomen. Op de kaart met strooiroutes vindt u 2 soorten routes: voor auto’s en fietsen.

Wat u zelf kunt doen

U kunt ook meewerken aan een sneeuw- en ijsvrije omgeving. Veeg eerst de sneeuw weg voordat u zout strooit.  Veeg der sneeuw weg naar een plek waar niemand er last van heeft. Niet in goten of voor putten. Denk ook aan het stoepje van uw buurman of -vrouw die slecht ter been is. Strooi niet te dicht bij bomen en struiken. Strooizout werkt het beste als het wordt ingereden door wrijving met (auto/fiets) banden. Het zout heeft daardoor meer effect als er veel auto’s en fietsen over de gestrooide wegen en fietspaden rijden.

Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.