Gladheid

Sneeuwval en bevriezing van wegen, voet- en fietspaden leiden tot gladheid. De gemeente gaat dit winterseizoen weer de gladheid bestrijden. Bekijk de meest actuele strooiroutes in de gemeente ’s-Hertogenbosch. De veiligheid van weggebruikers en het doorstromen van het verkeer staan bij het strooien voorop. Ook vergeten we het milieu niet.

Bekijk de strooiroutes

Preventief strooien

Rijkswaterstaat voorspelt wanneer het op de wegen glad kan worden. De gemeente heeft zelf ook 2 gladheidmeetpunten. Daarna strooien wij preventief de belangrijkste doorgaande wegen en fietspaden om gladheid zoveel mogelijk te voorkomen. Op de kaart met strooiroutes vindt u 2 soorten routes: voor auto’s en fietsen.

Veelgestelde vragen

Wij ontvangen soms vragen over het strooien van de wegen, fietspaden en voetpaden. Lees de veelgestelde vragen en antwoorden (pdf).

Wat u zelf kunt doen

U kunt ook meewerken aan een sneeuw- en ijsvrije omgeving. Veeg eerst de sneeuw weg voordat u zout strooit. Denk ook aan het stoepje van uw buurman of -vrouw die slecht ter been is. Strooi niet te dicht bij bomen en struiken.

Actueel

Tijdens periodes van gladheid houden wij u op de hoogte via Twitter en Facebook.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.