Foto van Bas Meijs

Directeur Stadsontwikkeling verlaat organisatie

Aangemaakt op: 06-02-2024
Laatste wijziging op: 07-02-2024 15:13:31

Bas Meijs verlaat 31 maart aanstaande de gemeentelijke organisatie. Hij kiest voor een andere werkplek, één die dichter bij huis is. In de gemeente Utrecht gaat Bas als directeur gebiedsontwikkeling aan de slag.

Bijna drie jaar is Bas Meijs directeur Stadsontwikkeling geweest. In die tijd heeft hij vanuit die rol veel voor de ontwikkeling van ’s-Hertogenbosch betekend. En er met plezier gewerkt:

“Den Bosch is een fantastische plek. De afgelopen jaren heb ik samen met de mensen van de gemeente, in de stad en het college richting mogen geven.”

Opgaven voor de ontwikkeling

Na de corona periode heeft hij samen met de organisatie belangrijke thema’s  voor de stad extra vaart kunnen geven. Aan opgaven die nodig zijn voor het nu en de toekomst van de stad. Om als gemeente aantrekkelijk te blijven, te verduurzamen en een sterke economie te hebben. Het historische met het nieuwe te verbinden. Voor de inwoners, ondernemers en bezoekers. Als voorbeeld noemt Bas de ontwikkeling van de Spoorzone: “Alle opgaven van de directie Stadsontwikkeling komen hier samen”.

Overwogen besluit

Bas Meijs: “Mijn besluit om weg te gaan, is niet over een nacht ijs gegaan. Ik besef dat ik in korte tijd één van de directeuren ben die uit het gemeentelijk managementteam gaat. Die keuze maak ik doordacht. In verband met mijn privésituatie wil ik dichterbij huis gaan werken.

De stad en de gemeentelijke organisatie hebben een belangrijke plek in mijn hart. Aan mijn opvolger wil ik meegeven dat de gemeente ’s-Hertogenbosch een mooie organisatie is om te werken. Met gedreven, creatieve en enthousiaste mensen met hart voor Den Bosch”.

Vooruit geholpen

In mei 2021 kwam Bas Meijs bij de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Gemeentesecretaris Berend van der Ploeg vindt het jammer dat Bas vertrekt: “We gaan Bas enorm missen. Hij is een fijne, betrokken en gedreven directeur. Hij weet wat ‘ie wil en is daarbij altijd gericht op samenwerking. Bas heeft ons – zowel op ruimtelijk gebied als qua lobby – enorm vooruit geholpen.”

De gemeente neemt op korte termijn een besluit over de manier waarop de vrijgekomen functie het best ingevuld kan worden.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.