Foto bij de Van Veldekekade langs het water

Drie ligplaatsen woonboten beschikbaar

Aangemaakt op: 16-10-2023
Laatste wijziging op: 12-11-2023 22:26:11

Waar nu het Zuid-Willemspark ligt, voeren vroeger grote vrachtschepen voorbij. Laden en lossen deden ze aan de Van Veldekekade. Hier wachtten schepen tot de sluis open ging. Bolders op de kade herinneren nog aan deze bijzondere geschiedenis. In de toekomst liggen hier opnieuw boten in het water. Geen grote vrachtschepen, maar twaalf woonboten (schepen en arken). Er zijn nog drie plekken voor historische stalen schepen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor inschrijven tot en met 7 november 12.00 uur.

Wonen op het water aan het Zuid-Willemspark

De woonboten komen te liggen aan de zuidkant van het vroegere kanaal, tussen sluis 0 en de Lambooybrug. Een prachtige plek in het Zuid-Willemspark, bij de entree van de stad. De ligplaatsen zijn in eerste instantie bedoeld voor eigenaren van een woonboot op de Ertveldplas. Zij kunnen hun boot verplaatsen naar de Van Veldekekade. Er zijn negen woonbootbewoners die aangegeven hebben te willen verhuizen. Op dit moment verlenen we de eerste vergunningen aan hen. De andere drie ligplaatsen geven we uit via een openbare uitgifteprocedure.

Voorzieningen in de omgeving

Op de kade bij de woonboten komt een aantal voorzieningen. Zo hebben we inmiddels bergingen gebouwd. Het zijn drie gebouwen met elk vier bergingen. Ook is riolering en stroom aangelegd en komen er parkeerplaatsen voor de bewoners. Op de Van Veldekekade zijn drempels geplaatst bij de oversteekplaatsen. We verwachten dat de ligplaatsen in het voorjaar van 2024 klaar zijn.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.