Foto van Theaterfestival Boulevard

Kalender 2024 weer vol met evenementen

Aangemaakt op: 08-12-2023
Laatste wijziging op: 08-12-2023 09:57:32

Volgend jaar staan weer veel aantrekkelijke evenementen op de agenda. Dat is te zien op de evenementenkalender (pdf). Die wordt jaarlijks opgesteld. De kalender biedt houvast voor een goede en evenwichtige spreiding van evenementen. Het geeft ook een helder overzicht van wat er in 2024 allemaal te doen en te beleven is.

Wethouder Roy Geers: ”Er is weer een fantastisch aanbod. Een hele mooie mix en een enorme variatie. Natuurlijk is het vervelend als evenementen moeten afhaken of er geen plek meer is op de kalender, maar ik ben ervan overtuigd dat weer heel veel mensen volop kunnen genieten van wat er allemaal gaat komen. Dat is al jaren zo, en dat zetten we voort, jaar na jaar. Dankzij de inzet en het enthousiasme van heel veel organisatoren.”

Ontdekken van locaties

Enkele jaren geleden is gestart met een aantal nieuwe locaties voor evenementen. Om uit te proberen hoe deze functioneren. Dat geldt bijvoorbeeld voor het schiereiland bij het Engelermeer. Daar gaan we volgend jaar mee door, met het festival Paradijs van het Zuiden. Voor de jaren daarna moeten we nog afspraken maken.

Ook het Zuiderpark is in beeld. De afgelopen jaren heeft theaterfestival Boulevard hier al een stek gevonden. Dit kon op veel enthousiaste rekenen van bezoekers. Wellicht is er hier meer mogelijk in de toekomst. Dat wordt bekeken in overleg met de omgeving. Verder start de procedure voor de realisatie van een evenementenplein in het Paleiskwartier. Dat is het plein bij de Hofvijver, waar dan kleinere evenementen kunnen plaatsvinden zoals een braderie, platenbeurs, wijkfeest of muziekfestival. Deze moeten passend zijn bij de locatie.

Bij de Citadel keert de Tuin der Lusten terug met een bijzondere setting aan het water. Daar kunnen bezoekers terecht in de weken voorafgaand aan het kunstevenement de Bosch Parade. In die periode is er ook een soort van open atelier.

Centrum Rosmalen

In het centrum van Rosmalen vinden verschillende evenementen plaats op de Driesprong en het Gildeplein zoals het Komfestival. De meeste daarvan komen jaarlijks terug. Er is behoefte aan meer ruimte voor incidentele evenementen. Dat wil de gemeente mogelijk maken, mede om de aantrekkelijkheid van het centrum te benadrukken.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.