Foto van opkomende zon bij het Kanaalpark

Officiële opening uitbreiding Kanaalpark

Aangemaakt op: 17-09-2023
Laatste wijziging op: 09-10-2023 15:21:07

Het Kanaalpark bij het Maximakanaal, dat tussen ’s-Hertogenbosch en Rosmalen ligt, is flink uitgebreid. Er is maar liefst 20 hectare toegevoegd. Het park in nu nog meer dé plek waar de natuur verder kansen krijgt. En waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Op zondag 17 september is daarbij stilgestaan met een officiële opening.

Die is verricht door gedeputeerde van de provincie Noord Brabant Hagar Roijackers en wethouder van de gemeente ’s-Hertogenbosch Ralph Geers. Zij deden dat met het onthullen van een speciaal bankje op de heuvel voor vogelspotters. “Met de uitbreiding van het Kanaalpark zetten we in op de verdere vergroening van onze gemeente. Daar profiteren uiteraard de dieren en planten van. Maar ook voor de bezoekers is het heel aantrekkelijk. Want wat is er fijner dan in de gezonde buitenlucht een park te bezoeken en te beleven. En dat op steenworp afstand van veel buurten en wijken.” Aldus wethouder Ralph Geers.

Groene Delta

Het Kanaalpark is onderdeel van de natuurgebieden rond ‘s-Hertogenbosch en Rosmalen, bekend als De Groene Delta. In het park bevindt zich de Rosmalense Aa. Die vormt een belangrijke verbinding tussen de Aa en de Maasuiterwaarden. En dat is aantrekkelijk voor veel dieren die zich hier willen ‘huisvesten’ zoals de otter. Ook komen door de vele verschillende planten en bomen al bijzondere insecten, vogels en dieren voor, waaronder de bever en de das.

Als aanvulling op de uitgestrekte natuur biedt het park ook ruimte aan een aantal initiatieven. Zo is er een voedselbos en een tuinderij waar je de groenten zelf kunt oogsten. Ook is er een organisatie actief die met grote grazers werkt aan de ontwikkeling van de natuur. Midden in het park vind je Hof Eyghentijds, waar je welkom bent om even tot rust te komen.

De realisatie van het kanaalpark is mede mogelijk gemaakt door het Groen Ontwikkelfonds Brabant en de provincie Noord Brabant.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.