Foto van de Paleisbrug

Plaatsing tijdelijke liften Paleisbrug

Aangemaakt op: 28-03-2024
Laatste wijziging op: 12-04-2024 15:25:46

In de week van 8 april worden tijdelijke liften geplaatst bij de Paleisbrug. We plaatsen deze omdat de liften al een tijd buiten gebruik zijn. De afgelopen tijd hebben we onderzocht of er haalbare en betaalbare, tijdelijke oplossingen zijn. We hebben ervoor gekozen om nu tijdelijke liften naast de brug te plaatsen. Deze liften gaan recht omhoog en niet schuin naast de trap, zoals de liften van de Paleisbrug nu gaan. In de eerste week van april worden de bouwkundige voorbereidingen getroffen. Vanaf 12 april kan iedereen gebruik maken van de tijdelijke liften van de Paleisbrug.

Structurele oplossing

Het traject voor het ontwerpen van twee nieuwe en structurele, verticale liften is in volle gang. In september 2023 heeft de gemeenteraad € 150.000 beschikbaar gesteld om een ontwerp en plan van aanpak te maken voor twee verticale liften. Op dit moment is ons bouwteam daar druk mee bezig. We verwachten dat we in juni 2024 met een raadsvoorstel kunnen komen voor de bouw van twee structurele, verticale liften.

Kunstwerken in de schuine liften

Eind vorig jaar riepen we kunstenaars uit ’s-Hertogenbosch op om na te denken over een kunstwerk in, op, of bij de schuine liften van de Paleisbrug. We hebben zestien creatieve inzendingen ontvangen. Samen met BV Paleiskwartier en een vertegenwoordiging van wijkbelangen hebben we inmiddels de winnaars gekozen. De ontwerpen van kunstenaars Jeanine Vloemans en Liselot Cobelens worden gecombineerd in beide liften. Op dit moment zijn ze druk bezig om hun ontwerp verder uit te werken en te produceren. De bekendmaking van het winnende ontwerp wordt uiteindelijk gedaan tijdens een officieel moment op locatie. Het is nog niet bekend wanneer dat moment plaatsvindt.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.