Foto van een stel dat aan het verhuizen is en spullen naar binnen brengt

Starterslening weer beschikbaar per 16 oktober

Aangemaakt op: 12-10-2023
Laatste wijziging op: 13-10-2023 10:54:25

Het college investeert de aankomende jaren €2 miljoen in de Startersleningen. Hiermee bieden ze koopstarters een financieel zetje in de rug zodat passend en betaalbaar wonen ook voor deze doelgroep beter bereikbaar wordt.

De Starterslening is vanaf 16 oktober weer beschikbaar in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Deze lening is een aanvullende hypotheek boven op de gewone hypotheek en kan door koopstarters op de woningmarkt worden aangevraagd om het kopen van een eerste woning mogelijk te maken.

Met de Starterslening, een product van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), kun je nét een beetje extra lenen voor het aankopen van je eerste woning. De Starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen wat je als woonstarter kunt lenen op basis van je inkomen en nodig hebt om de woning te kunnen kopen.

Wethouder Pieter Paul Slikker: “Veel mensen zoeken naar een huis of appartement dat bij hen past en dat ze kunnen betalen. Dit is helaas niet voor iedereen mogelijk. We willen mensen graag helpen bij het kopen van hun eerste woning. Dit doen we met de Starterslening. Daarmee kunnen we een extra zetje geven wanneer het eigen inkomen niet hoog genoeg is.”

De eerste drie jaar geen maandlasten

De looptijd van de Starterslening is 30 jaar. De rente staat voor de eerste 15 jaar vast, daarna wordt de rente herzien en opnieuw voor 15 jaar vastgesteld. Met de SVn Starterslening heb je de eerste drie jaar geen maandlasten. Als je inkomen het toelaat, betaal je na drie jaar wel rente en aflossing. Je sluit de lening af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dat geeft extra zekerheid. De Starterslening is maximaal 20% van de koopprijs van een woning tot maximaal €30.000.

Meer informatie en aanvragen

Vanaf maandag 16 oktober is het mogelijk een aanvraag in te dienen. Wie een Starterslening wil aanvragen heeft toestemming van de gemeente nodig. De gemeente legt de toestemming vast in een toewijzingsbrief. De aanvraag voor een Bossche Starterslening start op de gemeentelijke website. Kijk op de pagina Huur- of koopwoning.

Mocht je nog vragen hebben kun je contact met ons opnemen via (073) 615 51 55.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.