Oudere mevrouw die met de hand de temperatuur instelt op haar thermostaat.

Uitbetaling energietoeslag eind november

Aangemaakt op: 12-10-2023
Laatste wijziging op: 26-10-2023 10:27:22

In 2023 ontvangen inwoners met een laag inkomen weer de energietoeslag. In totaal is de energietoeslag € 1300. Als u in februari al de eerste € 500 energietoeslag hebt gekregen en nog in aanmerking komt voor de energietoeslag, ontvangt u eind november automatisch € 800. U hoeft niks te doen. Hebt u niet eerder de energietoeslag gehad? Maar denkt u dat u er wel recht op hebt? U kunt vanaf 1 december een aanvraag doen op onze website. Meer over de energietoeslag leest u op de pagina Energietoeslag.

Energietoeslag voor lage inkomens

Vanuit het Rijk is er zowel voor 2022 als in 2023 opnieuw energietoeslag van in totaal € 1300 voor lage inkomens. Dit is een bedrag dat huishoudens met een inkomen tot 120% van bijstandsniveau kunnen krijgen om de energierekening te betalen. De gemeente ’s-Hertogenbosch zorgt ervoor dat iedereen die recht heeft op de energietoeslag deze snel ontvangt of makkelijk kan aanvragen.

Eerste Hulp Bij Geldzaken

Hebt u moeite om uw energierekening (of andere rekeningen) te betalen? Eerste Hulp Bij Geldzaken zoekt samen met u naar een oplossing. Kijk op de pagina Eerste Hulp Bij Geldzaken, bel met 073 – 615 51 55, of kom langs bij het loket (Weener XL, Oude Vlijmenseweg 200, Den Bosch).

Vertel anderen over de energietoeslag

Kent u mensen die misschien recht hebben op de energietoeslag? Vertel hen er dan over. Want de gemeente wil dat zo veel mogelijk mensen die recht hebben op de energietoeslag, deze ontvangen.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.