Voorkant gebouw Weener XL in 's -Hertogenhosch. Met logo van Weener XL op het gebouw.

Weener XL opent nieuwe locatie met open dag

Aangemaakt op: 27-09-2023
Laatste wijziging op: 03-10-2023 10:31:04

Weener XL is het werk & ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Op zaterdag 7 oktober 2023 organiseren we een open dag. Dit is tevens de officiële opening van onze nieuwe locatie, waar we sinds juli dit jaar naartoe zijn verhuisd. Iedereen is vanaf 11.00 tot 16.00 uur welkom om kennis te komen maken en een kijkje te nemen in ons nieuwe gebouw.

Tijdens de open dag op zaterdag 7 oktober zetten we alle deuren open. Er is een uitgebreid programma met activiteiten. Bezoekers kunnen kennismaken met onze mensen, er zijn rondleidingen en er worden demonstraties gegeven bij diverse afdelingen, zoals bij Groenvoorziening en Post. Er kunnen verschillende innovatieve oplossingen getest worden, zoals een heftrucksimulatie en VR-modules. Ook krijg je een kijkje in de keuken van kringloopwinkel Vindingrijk en het Participatiehuis, beide onderdeel van Weener XL. Uiteraard zijn er ook leuke activiteiten voor kinderen en wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.

Directeur Sjoerd van het Erve: “We laten iedereen graag zien op wat voor prachtige locatie we zijn neergestreken. Ben je benieuwd naar ons duurzame gebouw en wil je alles weten over onze dienstverlening? Dan ben je van harte welkom op deze open dag.”

Natuurinclusief

Ons nieuwe onderkomen is met recht een van de duurzaamste gebouwen van ’s-Hertogenbosch en omgeving. Het gebouw is grotendeels gebouwd met herbruikbare en milieuvriendelijke materialen en is energieneutraal. Er is veel aandacht geschonken aan natuurinclusief bouwen, waarbij de natuur volop ruimte krijgt. Zo zijn er voorzieningen op het gebied van wateropvang en wordt er gewerkt aan bijenhotels, vleermuiskasten en veel inheems groen. Ook is een groot deel van het kantoormeubilair hergebruikt en opgeknapt, met hulp van onze kringloopwinkel Vindingrijk.

Bestaanszekerheid

Weener XL is onderdeel van de gemeente ’s-Hertogenbosch en zet zich in om gelijke kansen op bestaanszekerheid te realiseren. Als werk- en ontwikkelbedrijf helpen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden en behouden van passend werk. Daarnaast verstrekken we uitkeringen op grond van de Participatiewet. Ook zijn wij verantwoordelijk voor inburgering van nieuwe Nederlanders en bieden we inkomensondersteuning aan mensen die tijdelijk of langdurig niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Aanmelden voor de open dag is niet nodig. Vanuit duurzaam oogpunt wordt geadviseerd om te voet, op de fiets of met het OV te komen.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.