Standplaats- of warenmarktvergunning

Wilt u vanaf een vaste plaats in de openbare ruimte goederen verkopen of informatie geven? Dan hebt u een standplaatsvergunning nodig. 

Standplaats

Er zijn verschillende soorten standplaatsen:

  • Vaste standplaats: een standplaats die gedurende het gehele jaar op minimaal één dag in de week wordt ingenomen.
  • Seizoenstandplaats: een standplaats die gedurende een periode van maximaal zes maanden op minimaal één dag in de week wordt ingenomen.
  • Incidentele informatiestandplaats: een promotie of ideële standplaats.

Aanvraag standplaatsvergunning

Voor een vaste- of seizoenstandplaats adviseren wij u om deze pagina in de gaten te houden. Plaatsen die vrij zijn worden op deze pagina vermeld evenals hoe u hiervoor in aanmerking kunt komen. Een incidentele informatiestandplaats kunt aanvragen via het digitale formulier.

Wilt u contact met de vergunningverlener? U kunt haar bereiken via telefoonnummer 073 - 615 5155 of een e-mail sturen via het digitale contactformulier. Let op: vermeld ook uw woonplaats op dit contactformulier.

Aanvraag warenmarktvergunning

Wilt u verkoper worden op een warenmarkt in ’s-Hertogenbosch? En is er ruimte voor uw verkoopmiddel, dan hebt u een warenmarktvergunning nodig. Vraag deze aan via het digitale formulier

Let op: op de markten in de binnenstad op woensdag, vrijdag en zaterdag worden op dit moment geen nieuwe vergunningen verleend, zolang de 1,5 meter afstandsregel geldt.

Warenmarkten op de Markt in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch

Wijkmarkten

Venten

Met venten bedoelen we het verkopen van goederen of diensten zonder vaste standplaats. Bijvoorbeeld huis-aan-huis. Hiervoor hebt u een ventvergunning nodig. Vraag deze aan door het digitale aanvraagformulier in te vullen. 

Straatartiest of straatmuzikant

U mag in de gemeente niet zomaar een optreden op straat geven. U moet minimaal 10 werkdagen van tevoren een melding doen via het digitale formulier. U hebt hiervoor DigiD nodig. 

Flyeren

Wilt u flyeren in de gemeente ’s-Hertogenbosch? Voor het uitdelen van flyeren en gedrukt promotiemateriaal hebt u geen vergunning nodig. Houdt u wél rekening met de volgende voorwaarden (pdf). Met gedrukt promotiemateriaal bedoelen wij folders. Als u flyert met andere producten dan folders, bijvoorbeeld promotiemateriaal, hebt u een standplaatsvergunning nodig.