Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Parkeervergunning

Een parkeervergunning is bedoeld voor bewoners of bedrijven die in het gebied voor betaald parkeren wonen of gevestigd zijn. Kijk eerst of u aan alle voorwaarden (pdf) voldoet.

Parkeerproduct aanvragen

Bekijk vooraf even in dit filmpje hoe de nieuwe aanvraag in zijn werk gaat. 

Parkeren op straat (bewoners)

Het adres waar u woont bepaalt voor welk parkeerproduct u in aanmerking komt. U kunt dus alleen de parkeerproducten uit uw wijk aanvragen. Om een parkeervergunning aan te vragen moet u DigiD hebben. U betaalt via Ideal. Wilt u een parkeervergunning? Vraag deze digitaal aan. Ook wijzigingen kunt u zelf digitaal regelen.

  • 24-uursvergunning binnenstad € 52,80 per kwartaal.
  • Avondvergunning binnenstad € 23,30 per kwartaal.
  • Parkeervergunning woonwijk € 10,35 per kwartaal óf € 41,40 per jaar.

Bedrijf

Het vestigingsadres bepaalt uw mogelijkheden. U kunt dus alleen de parkeerproducten uit uw wijk aanvragen. Wilt u een parkeervergunning aanvragen? Vraag digitaal een inlogcode aan. Na ontvangst van de inlogcode en de handleiding kunt u inloggen om uw parkeervergunning aan te vragen.

  • Parkeervergunning binnenstad maandag t/m vrijdag van 8.00-19.00 uur € 74,55 per kwartaal.
  • Parkeervergunning binnenstad maandag t/m zaterdag van 7.00-19.00 uur koopavonden tot 22.00 uur € 94,20 per kwartaal.
  • Parkeervergunning binnenstad voor afgesproken bedrijfstijden € 116,45 per kwartaal.
  • Parkeervergunning woonwijk: € 20,70 per kwartaal of € 82,80 per jaar.

Wijzigingen

Wijzigingen geeft u door in het digitale loket. Lees meer hierover in de veelgestelde vragen (pdf).

Gaat u verhuizen?

Blijft u binnen uw sector wonen? Dan veranderen uw adresgegeven automatisch na het doorgeven van uw verhuisbericht aan de gemeente. Verhuist u naar een andere sector of woonplaats? Beëindig dan uw parkeerproduct en vraag eventueel digitaal een nieuwe aan.

Parkeerontheffing

Moet u als burger of bedrijf een tijd in een gereguleerd parkeergebied werken? En hebt u uw auto nodig voor uw werk? Kunt u geen gebruik maken van een betaalde parkeerplaats in de buurt? Vraag dan een tijdelijke parkeerontheffing aan. U krijgt een ontheffing voor een parkeerverbod of voor een vergunninghoudersplaats.

De kosten voor een tijdelijke parkeerontheffing zijn afhankelijk van de locatie.

Snorfiets/scooter ontheffing voor de binnenstad

Moet u als burger of bedrijf buiten de venstertijden (maandag t/m zondag 07.00 en 12.00 uur en tussen 18.00 en 20.00 uur en op donderdag tussen 21.00 en 22.00) in de binnenstad zijn met uw snorfietsers/scooters? Hebt u bedrijfseconomische redenen om in aanmerking te komen voor een ontheffing? Stuur dan een mail met uw redenen en het kenteken van uw snorfietsers/scooter naar stadstoezicht@s-hertogenbosch.nl. De kosten voor een ontheffing bedragen € 12,80 per jaar per kenteken.