Eef van Opdorp

drs. Eef (E.W.M.) van Opdorp

06 27 89 00 63 Nevenfuncties
  • Eigenaar Moneycoa ching, lezingen en auteur

Lees het interview met Eef uit 2023:

“Kiezen en zorgen voor alle inwoners!”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Nou, dat raadslid zijn voelt wel als een fulltime baan, hoor. Ondertussen maak ik mijn kinderen wegwijs in de wereld, wat geweldig is om te doen. Wat me raakt is dat die wereld steeds meer draait om een oneerlijke verdeling van geld. En juist dát wil ik veranderen. Ik heb onlangs het boek ‘Gek van geld’ geschreven en geef lezingen. En wie weet komt er een vervolg op het TV-programma ‘Uitstel van Executie’.”

Doodsbang voor de energierekening

“Ik sta hier in de Hinthamerstraat. Daar lopen mensen, maar aan de buitenkant zie je niet of ze geldzorgen hebben. Pas achter de voordeur begint de echte werkelijkheid. Zo was ik laatst bij een oudere dame thuis. Het was er ijskoud. De verwarming stond uit. Ze is doodsbang voor de energierekening. Ze had energietoeslag aangevraagd, maar die was afgewezen. Haar inkomen was net te hoog. Nu gaan we alsnog kijken of ze individuele bijzondere bijstand kan krijgen. Ze heeft hoge zorgkosten en voor haar gezondheid moet de verwarming aan.”

Foto van Eef van Opdorp in de binnenstad met een schrift in haar hand waarop staat EHBG 073 615 5155 DOEN!

Eerste Hulp Bij Geldzaken

“Ik zet me in voor écht sociaal beleid, dus kiezen en zorgen voor alle inwoners. Wat me opvalt is de enorme liefheid en daadkracht van zoveel inwoners, vrijwilligers en hulpverleners, die zich sterk maken voor de mensen die het moeilijk redden. Er komt voor deze inwoners gewoon te weinig binnen om van te leven. Natuurlijk komt dat door landelijk beleid, maar het goede nieuws is dat we daar als gemeenteraad ook iets aan kunnen doen. Bijvoorbeeld door alle armoederegelingen van 120% op te rekken naar 130% van het sociaal minimum. De Bossche Groenen gaat, samen met andere partijen, net zo lang door totdat dat hier ook gebeurt. Uit onderzoek blijkt dat men vaak drie tot vijf jaar wacht met hulp vragen. Dan is de boel vaak al gruwelijk ontploft. Daarom ben ik blij met wethouder Van der Sloot, die met Eerste Hulp Bij Geldzaken actief de wijken in gaat. Heb je zelf geldzorgen, of een vraag voor iemand anders? Bel met 073 – 61 551 55. Twijfel je? Vooral wel bellen of appen! Je bent niet alleen.”