Fouad Kabbouti

mr. Fouad (F.) Kabbouti

Fractievoorzitter 06 82 98 52 50 Nevenfuncties
  • Concernmanager Ruimte bij MijnGemeenteDichtbij
  • Lid Commissie van toezicht arrestantenzorg Oost-Brabant

Lees het interview met Fouad uit 2023:

“70% betaalbare woningen is de norm”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Ik ben gezegend met een prachtig gezin; Laila, mijn steun en toeverlaat en drie kanjers van zonen. Zij komen voor mij op nummer één. Daarnaast ben ik in het dagelijks leven Concernmanager Ruimte voor de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. Ook ben ik lid van de commissie Toezicht Arrestantenzorg in de regio Oost- Brabant en ben ik betrokken voetbalouder bij de Bossche voetbalvereniging CHC. Een druk baasje wordt weleens gekscherend gezegd.”

“Ik sta hier in de Gestelse buurt met achter mij één van de duurzaamste gebouwen in onze gemeente. Soms zijn woningen echt op en is het nodig om ze volledig te vervangen. Dan kun je gelijk de grote slag slaan naar energiezuinige woningen. Hierin kunnen mensen dan weer decennialang genieten van een fijn thuis. En zonder dat ze zich nog zorgen hoeven te maken over de energierekening. Een dikke win-win-situatie! Dit wil ik meer zien in onze gemeente!”

Foto van Fouad Kabbouti die tegen een boom staat met achter zich een gebouw in de Gestelse Buurt

“Ik strijd daarnaast al jaren voor meer betaalbare woningen in onze gemeente. We gaan daar de komende jaren ook echt meer van realiseren. We gaan geen 60 procent dure woningen meer bouwen, maar juist 70 procent betaalbaar! Dit zijn dan vaak duurzame woningen waarvan de energiekosten laag zijn. Maar ook bestaande woningen moeten aandacht krijgen. Daar kunnen we de grootste slag slaan! Slopen en vervangen door nieuwbouw of duurzaam renoveren. In deze bizarre tijden zie je dat thema’s als armoedebestrijding, duurzaamheid en woningbouw hand in hand gaan. Door slimme verbindingen te leggen, wordt een drieslag geslagen. Deze flat in de Gestelse Buurt (foto) is daar een mooi voorbeeld van: nieuwe betaalbare woningen, bijna energieneutraal, die direct een positieve impact hebben op de woonlasten van de inwoners. Ik gun het al onze inwoners!”