Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Ik werk bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) als vaktechnisch adviseur op de bezwarenafdeling. Wij nemen bezwaarschriften in behandeling van ouders die het niet eens zijn met de primaire beslissing van UHT. Met mijn expertise probeer ik de bezwaarjuristen te helpen met complexe casuïstiek en de ouders duidelijkheid te geven. Daarnaast sport ik regelmatig en probeer ik veel tijd door te brengen met familie en vrienden. Ook houd ik van lange wandelingen, koken, reizen en luisteren naar muziek.”
“Je ziet me op bovenstaande foto op de plek waar ik ben geboren en getogen: De Hofstad. Dit is een Bossche volksbuurt waar mensen naar elkaar omkijken en er voor elkaar zijn. Ik heb hier een geweldige jeugd gehad, maar deze buurt heeft het niet altijd makkelijk gehad. Volgens de statistieken is het een achterstandswijk. Veel mensen ontvangen een uitkering om diverse redenen. Maar ik ben trots dat ik, ondanks dat ik in een achterstandswijk ben opgegroeid, het ver heb geschopt en een rolmodel ben voor de jeugd uit deze buurt en uit deze stad.”
“Wij hebben een diverse samenleving, maar niet altijd is er sprake van inclusie. In een diverse en inclusieve samenleving wordt iedereen gelijk behandeld. Helaas is dat niet altijd vanzelfsprekend. Ik probeer juist dit soort onderwerpen op de raadsagenda te zetten en me in te zetten voor gelijke kansen voor iedereen. Anno 2023 mag een jong meisje niet thuis zitten en geïsoleerd raken omdat ze geen geld heeft voor menstruatieproducten bijvoorbeeld. En het mag ook niet zo zijn dat je door je afkomst steeds wordt afgewezen en nergens aan de slag kan als stagiaire. Door juist dit soort onderwerpen op de agenda te zetten en er blijvend aandacht voor te vragen, kan je het verschil maken. Wij zijn volksvertegenwoordigers. Wij hebben de plicht om het volk te vertegenwoordigen, hun stem te zijn. Het is daarom erg belangrijk voor mij als raadslid om in contact te zijn en te blijven met de samenleving en om de problemen (lees: sociale ongelijkheid) tegen te gaan.”
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws