Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Verkiezingen Tweede Kamer

Afbeelding van stemvakje en rood potlood

Op woensdag 15 maart 2017 zijn de Tweede Kamerverkiezingen.

Nederlanders met kiesrecht mogen elke 4 jaar (of vaker, als een kabinet valt) kiezen wie hen vertegenwoordigt in de Tweede Kamer. Net als bij eerdere verkiezingen ontvangt u uiterlijk 2 weken voor de verkiezingsdag een stempas op uw (woon)adres. Hiermee kunt u stemmen in elk stembureau in onze gemeente.

Informatie over de verkiezingen

Algemene informatie over de Tweede Kamerverkiezingen vindt u op de website van de Kiesraad. Meer over de samenstelling en werkzaamheden van de Tweede Kamer leest u op de website van de Tweede Kamer.

Volmacht stemmen

Wilt u iemand anders machtigen om uw stem uit te brengen? Dit heet een volmacht. Print hiervoor het formulier Verzoek om bij volmacht te stemmen (pdf) uit en vul het in. Lever het uiterlijk 10 maart 2017 in op het Stadskantoor. U mag het ons ook voor die datum per post sturen: Gemeente ’s-Hertogenbosch, Publieke Dienstverlening, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. 

U kunt ook wachten totdat u uw stempas krijgt. Deze worden uiterlijk 25 februari bezorgd.  Dan vult u de achterkant van uw stempas in. Deze stempas geeft u aan degene die voor u stemt. Ook geeft u een kopie van uw identiteitsbewijs mee. Dit mag bij het stemmen maximaal 5 jaar verlopen zijn, De gemachtigde persoon moet tegelijk met uw stem ook zijn of haar eigen stem uitbrengen. We noemen dit een onderhandse volmacht. 

Let op: degene die uw stem uitbrengt, moet op 30 januari 2017 in onze gemeente als kiezer staan geregistreerd.

Stemmen in andere gemeente

Met uw stempas kunt u in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch stemmen. Wilt u stemmen in een andere gemeente? Een kiezerspas vraagt u eenvoudig aan met het formulier Verzoek om een kiezerspas (pdf). Print dit formulier uit, vult het in en lever het uiterlijk 10 maart 2017 in op het Stadskantoor. U mag het ons ook voor die datum per post sturen: Gemeente 's-Hertogenbosch, Publieke Dienstverlening, Postbus 12345, 5200 GZ, 's-Hertogenbosch.

Als u liever persoonlijk langskomt om de volmacht of kiezerspas te regelen, maak dan altijd tijdig een afspraak.

Plakplaatsen verkiezingen

Hieronder vindt u een overzicht van de plakplaatsen. U kunt hier zelf posters plakken voor uw politieke partij. Posters kunnen niet groter zijn dan 60 bij 45 cm. De borden zijn in week 5 geplaatst.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Bel naar (073) 615 51 55.