Tweede Kamerverkiezingen

Op maandag 15 maart, dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen.

Coronamaatregelen

We houden tijdens de verkiezingen rekening met de coronamaatregelen. Zo kunnen alle stemmers veilig hun stem uitbrengen. 

Verklaringen van ondersteuning

Doet uw partij voor het eerst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen? Of heeft uw partij bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen geen zetel behaald? Lees op de website van de kiesraad wat u bij onze gemeente moet regelen.

Mensen die de verklaring komen ondertekenen kunnen van 4 januari tot en met 1 februari bij de afdeling publieke dienstverlening op het Stadskantoor komen. Maak hiervoor een afspraak. Dit kan alleen telefonisch.

Informatie voor stembureauleden

Veel inwoners hebben zich aangemeld als stembureaulid. Daar zij we dankbaar voor. Wij hebben genoeg aanmeldingen ontvangen, aanmelden als stembureaulid is daarom niet meer mogelijk.

Stembureauleden starten samen de dag en sluiten ook samen af. De stembureaus zijn voor publiek open op maandag 15 en dinsdag 16 maart van 07.30 uur tot 21.00 uur en op woensdag 17 maart van 07.30 tot 21.00 uur. Op 17 maart worden alle stemmen geteld. U kunt naar huis als dit klaar is. Omdat wij een hoge opkomst verwachten tijdens deze verkiezing is het niet duidelijk wanneer het telproces klaar is. Op de meeste stembureaus zal het tellen vermoedelijk tussen 23.30 uur en 01.00 uur afgerond zijn.

Wordt u ingezet als stembureaulid? Dan krijgt u een vergoeding.

Stemmen vanuit het buitenland

Woont u in het buitenland? Dan kunt u stemmen per brief. U moet zich dan registreren bij de gemeente Den Haag. Dit kan tot en met 3 februari. Bent u op 17 maart tijdelijk in het buitenland? Dan kunt u iemand anders voor u laten stemmen met een volmacht. Meer informatie hierover volgt.

U kunt ook zelf stemmen per brief. Hiervoor moet u een aanvraag indienen bij de gemeente Den Haag.

Informatie voor politieke partijen

Verkiezingsposters

Politieke partijen kunnen verkiezingsposters opplakken op de daarvoor aangewezen plekken. De plakplaatsen vindt u in dit overzicht (pdf). Plakken kan vanaf medio februari.

Zitting hoofdstembureau

Op maandag 22 maart om 10.00 uur stelt het hoofdstembureau de aantallen stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen in de kieskring ‘s-Hertogenbosch vast. Deze zitting is openbaar. We plaatsen later meer informatie over hoe u de zitting (online) kunt bijwonen.