Vuurwerk

Vuurwerkverbod Oud en Nieuw 2020-2021

De verkoop en het afsteken van vuurwerk wordt de komende jaarwisseling eenmalig verboden. Dit om extra druk op de al zwaar belaste zorg en zorgpersoneel te voorkomen. Wie tijdens de jaarwisseling toch vuurwerk afsteekt, riskeert een boete van zeker 100 euro en een strafblad. Voor de jaarwisseling is het sowieso verboden vuurwerk af te steken.

Fop- en schertsvuurwerk wel toegestaan

Het verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk geldt voor al het ‘oudejaarsvuurwerk’. Fop- en schertsvuurwerk (categorie F1 vuurwerk) is wel toegestaan. Voorbeelden hiervan zijn sterretjes, knalerwten, trektouwtjes, bengaals vuur, bengaalse lucifers, fonteinen voor gebruik binnenshuis en buitenshuis, kerstcrackers en confettibommen. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en mag vanaf 12 jaar worden gebruikt.

Meer informatie over het vuurwerkverbod leest u op de website van de Rijksoverheid.

Wat kunt u doen bij overlast?

Als u overlast ervaart door vuurwerk of vermoed dat iemand illegaal vuurwerk bezit vragen wij u het volgende te doen:

  • Meld dit bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.
  • Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
  • Bij dreigende / noodsituaties belt u 112.

Melden van ‘vuurwerk’ schade(s) openbare ruimte

Maak uw melding via de BuitenBeter app. Heeft u geen smartphone? Gebruik dan het meldingsformulier of neem telefonisch contact op met het meldpunt via (073) 615 55 55 (tot 17.00 uur). Wilt u na deze tijd tóch een medewerker spreken? Luister dan het bandje af en maak uw keuze.  

Uw melding wordt binnen 24 uur toegevoegd aan onze meldingenkaart. U kunt hierop de actuele status van uw melding bekijken. Wij streven er naar uw melding binnen 14 dagen af te handelen.