Lees het interview met Paul uit 2023:

‘Zorg voor mensen in de knel’

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Voor mij is het raadslidmaatschap op dit moment mijn enige ‘baan’, maar dat is pas sinds zeer kort. Ik heb net afscheid genomen van waterschap Aa en Maas, waar ik 27 jaar in het algemeen bestuur zat. Ik ben 12 keer gekozen in de Bossche gemeenteraad en ik heb er altijd veel naast gedaan. Tot mijn pensionering werkte ik bij DAF Trucks in Eindhoven als manager. Daar was ik ook voorzitter van de Europese ondernemingsraad. Ik heb lange tijd zitting gehad in het bestuur van de Kamer van Koophandel in Den Bosch en ik was actief in de vakbond. Er zal binnenkort vast nog een nieuwe nevenactiviteit op mijn pad komen, want ik ben geen stilzitter. En het is belangrijk om je in te zetten voor de samenleving.”

Het beste van twee werelden

“Als je aan mij vraagt waar ik me echt Bosschenaar voel, dan denk ik – naast de Markt, het warm kloppend hart van de stad – vooral aan het Bossche Broek. Daar zie je eigenlijk het beste van twee werelden: de bijzondere natuur die ons omringt en op afstand de stad met onze prachtige Sint-Jan. Het gebied speelt ook nog eens een belangrijke rol in het waterbeheer, namelijk als overloopgebied in geval van extreem hoog water. Bosch Belang zet zich graag in voor het totaal van onze gemeente, dat komt op deze foto mooi tot uiting: het binnenstedelijk gebied, de wijken, de dorpen en natuur en milieu.”

Foto van Paul van der Krabben in het Bossche Broek

Belangen gewone Bosschenaar

“Bosch Belang zet zich al meer dan een eeuw in voor de belangen van wat ik dan maar de gewone Bosschenaar noem, burgers uit stad en wijken. Een speerpunt in onze inzet is altijd de zorg voor mensen die in de knel dreigen te komen, door armoede, eenzaamheid, uitsluiting of hoe dan ook. Dat zijn bijvoorbeeld ouderen, maar zeker ook gezinnen met jonge kinderen, of startende ondernemers. Daarom zetten we ons als Bosch Belang in voor armoedebestrijding en tegen lastenverzwaring. Daarnaast vinden we het belangrijk dat iedereen zijn stem kan laten horen in de stad en kan deelnemen aan het bestuur. Om de mensen persoonlijk te ontmoeten, loop ik graag en vaak een ommetje door Den Bosch. Dan hoor je wat de mensen echt bezighoudt en waar ze problemen mee hebben”, besluit Van der Krabben.