Inwonerpanel

Tekstbalon met daarin de tekst "maak ons wijzer" met een vinkje ervoorWelkom bij het inwonerpanel! Geef jij als inwoner graag jouw mening over wat er speelt binnen onze gemeente? Dan zijn we op zoek naar jou! Als gemeente vinden we de mening van onze inwoners heel waardevol. Daarom hebben we een inwonerpanel. Leden van dit panel ontvangen een paar keer per jaar een korte vragenlijst. Bijvoorbeeld over veiligheid, prettig wonen of afvalinzameling. Wil jij ook je mening geven? Meld je dan aan. Zo maak jij ons wijzer!

Bekijk de oproep van wethouder Pieter Paul Slikker op YouTube.

Aanmelden

Vragenlijst invullen

Op dit moment staat er een vragenlijst uit over contact met de gemeente. Je kunt deze invullen door op onderstaande knop te drukken. De vragen gaan bijvoorbeeld over wat je van de telefonische bereikbaarheid van de gemeente vindt. Of je makkelijk een afspraak kunt maken via de website. En of je weet waar je terecht kunt met vragen over bijvoorbeeld geldzaken, opvoeding, zorg en welzijn.

Start vragenlijst

Wat houdt deelname in?

Tekening van een opengeklapte laptop, een envelop en een mobiele telefoonDeelnemers van het inwonerpanel ontvangen een paar keer per jaar een korte vragenlijst. Dat kan via e-mail of per post. Of je kunt de vragen aan de telefoon beantwoorden. Als deelnemer kies je zelf hoe je meedoet en hoe vaak.

Wie kan deelnemen?

Ben je 16 jaar of ouder en woon je in de gemeente ’s-Hertogenbosch? Dan kun je meedoen! Hoe meer mensen meedoen, hoe beter we weten wat er speelt bij onze inwoners.

Bannertekening met diverse mensen; twee ouderen zittend op bank, een vrouw met een kinderwagen, een gezin met kinderen, twee mannen die met elkaar praten, een jonge vrouw

Veelgestelde vragen

 • Is het Bossche burgerberaad hetzelfde als het inwonerpanel?

  Nee. De gemeente ’s-Hertogenbosch organiseert op dit moment het allereerste Bossche burgerberaad. 120 inwoners gaan begin 2024 aan de slag met een belangrijk vraagstuk: Fijn oud worden. Hoe gaan we daar samen voor zorgen? 10.000 mensen krijgen vanaf 6 oktober een persoonlijke uitnodiging om mee te kunnen doen. Het kan zijn dat sommige van deze mensen ook al lid zijn van het inwonerpanel of een uitnodiging hebben gekregen voor de vragenlijst Leefbaarheid & Veiligheid. Meer weten? Ga naar de pagina Burgerberaad.

 • Wie voert de onderzoeken uit?

  De afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente ’s-Hertogenbosch voert de onderzoeken uit. Soms werken wij samen met een extern onderzoeksbureau. Als dit zo is, laten we je dit vooraf weten.

 • Wat doet de gemeente met de resultaten?

  We gebruiken de resultaten om te zien wat er goed gaat in de gemeente en waaraan iets moet veranderen. Met het inwonerpanel werken we samen met onze inwoners aan een aantrekkelijke en leefbare gemeente. Deelnemers van het panel ontvangen regelmatig een nieuwsbrief met de belangrijkste resultaten.

  Hieronder vind je links naar een paar recente onderzoeken. Meer informatie over alle onderzoeken van de afdeling Onderzoek & Statistiek vind je op de pagina Feiten en cijfers.

  Veilig uitgaan in ’s-Hertogenbosch (pdf)
  Deelvervoer en de campagne ‘Lekker onderweg’ (pdf)
  Dienstverlening Gemeentelijk Contact Centrum (pdf)
  Pagina Wijk- en buurtmonitor

 • Waarom moet ik mijn postcode, leeftijd en geslacht invullen bij het aanmelden?

  Deze gegevens hebben wij nodig om te kunnen bepalen of het inwonerpanel een goede afspiegeling is van alle inwoners uit de gemeente ’s-Hertogenbosch.

 • Hoe zit het met de privacy?

  Alle gegevens die je verstrekt, worden door ons strikt vertrouwelijk behandeld. Jouw persoonlijke gegevens (zoals naam, adresgegevens of e-mailadres) worden alleen gebruikt om je uit te nodigen voor het invullen van vragenlijsten. De antwoorden die je geeft, blijven altijd anoniem. Ze worden alleen gebruikt voor onderzoeksdoeleinden door medewerkers van de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Soms werken wij samen met een extern onderzoeksbureau. Als dit zo is, laten we je dit vooraf weten.

  Bekijk het privacyreglement (pdf) van de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

 • Hoe kan ik me afmelden?

  Deelname aan het inwonerpanel is vrijwillig. Mocht je niet meer mee willen doen, dan kun je je afmelden. Dat kan door een e-mail te sturen via het digitaal contactformulier of te bellen naar (073) 615 51 55.

Meer informatie?

Voor vragen kun je contact met ons opnemen door een e-mail te sturen via het digitaal contactformulier of te bellen naar (073) 615 51 55.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.