Parkeren

Parkeergarages

Wilt u in de omgeving van onze binnenstad parkeren? U kunt dan terecht in één van de 8 parkeergarages. Borden langs de route naar het centrum geven aan of er nog vrije parkeerplaatsen zijn.

Parkeren op straat

Liever dichtbij een adres in de binnenstad parkeren? Maak dan gebruik van de parkeerplaatsen op straat. Het tarief varieert tussen € 2,05 en € 3,15 per uur. Kijk op de parkeermeter voor de betaaltijden en het tarief. U kunt bedrijfsmatig vooraf een dagontheffing aanvragen.

U kunt onder andere betalen met uw mobiele telefoon. U meldt zich vooraf aan bij één van de providers. Daarna werkt het als volgt:

Geef na het parkeren de locatiecode van de parkeerautomaat door aan uw provider. Dit doet u door te bellen, sms’en of hun app te gebruiken. Elke automaat of paal heeft een eigen code. Zo start u de parkeertijd.

Stop de parkeertijd door weer te bellen, sms’en of de app te gebruiken.

P+R Transferia

Er zijn 3 P+R transferia rondom ’s-Hertogenbosch. Hier kunt u voor € 4,00 uw auto parkeren en met de gratis bus of leenfiets naar de binnenstad (maximaal 4 personen per kaartje). Op de website Den Bosch.nl vindt u daarover meer informatie. 

Parkeervergunning

U kunt een parkeervergunning aanvragen/wijzigen als bewoner of bedrijf, als u geen eigen parkeerplaats hebt. Uw parkeerproduct verlengen? Klik op de oranje knop hieronder.

Bezoekerskaartjes (of bezoekersregeling)

Bewoners van de binnenstad en wijken waar vergunninghoudersparkeren is ingevoerd kunnen hun bezoek goedkoop laten parkeren. U geeft een bezoekerskaartje aan uw bezoek.

Woont u in het Paleiskwartier, Deuteren of de Vliert? Dan kunt u uw bezoek digitaal aanmelden op kenteken. Vraag een bezoekersregeling aan.

Fietsenstallingen

Er zijn 4 bewaakte fietsenstallingen in het centrum van ’s-Hertogenbosch.

Parkeren voor gehandicapten

Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u op openbare parkeerplekken én gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren. Op de pagina Gehandicaptenparkeerkaart vindt u de regels en aanvraag van een gehandicaptenparkeerkaart.

Op de website Stad in Kaart staan de (gehandicapten)parkeerplaatsen in en rondom het centrum.

U kunt ook een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen bij uw woning. Daar zijn wel voorwaarden (hoofdstuk 4) aan verbonden.

Parkeren elektrische voertuigen

Hebt u een elektrisch voertuig? U kunt parkeren bij de verschillende oplaadpunten in de gemeente. Let op: Ligt de laadpaal in een betaald parkeren gebied? Dan moet u parkeergeld betalen. Ligt de laadpaal in vergunninghoudersgebied? Dan mag u alleen laden als u ook een parkeervergunning heeft voor dit gebied.

Parkeerboete

Parkeergeld is het bedrag dat u betaalt als u parkeert in een gebied waar betaald parkeren geldt. Betaalt u niet of te weinig? Dan kunt u een boete krijgen. Deze boete heet ‘naheffingsaanslag parkeerbelasting’. U kunt digitaal bezwaar maken tegen de boete.

Selectief Toegangssysteem (STS)

Sommige gebieden in de gemeente zijn beperkt toegankelijk voor verkeer. Deze zijn afgesloten met een piramide of paal in het wegdek. Moet u in dit gebied zijn? U kunt een toegangspas voor het Selectief Toegangssysteem aanvragen. Kijk eerst of u aan de voorwaarden (pdf) voldoet. Vraag de toegangspas digitaal aan