Alexander van Hattem

Alexander (A.W.J.A.) van Hattem (LL.B.)

Fractievoorzitter Nevenfuncties
  • Lid Eerste Kamer der Staten-Generaal
  • Lid Provinciale Staten van Noord-Brabant
  • Voorzitter Stichting PVV Den Bosch
  • Secretaris Stichting PVV Noord-Brabant
  • Bestuurslid Stichting Ondersteuning PVV Eerste Kamer

Waar zet raadslid Alexander van Hattem van de PVV zich voor in? We stellen hem aan je voor in deze video op YouTube.

Lees het interview met Alexander uit 2023:

“Lagere lasten voor inwoners”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Naast het raadslidmaatschap zit ik voor de PVV in de Eerste Kamer en in de Brabantse Provinciale Staten”, aldus Van Hattem.

Foto van Alexander van Hattem die voor een bord staat met de tekst 'COA Noodopvanglocatie Rosmalen'

“Op de foto hierboven sta ik bij de asielnoodopvang op het Hypecoterrein bij de Autotron. Met de omwonenden was afgesproken dat deze asielopvang maximaal één jaar zou blijven. Maar de gemeente wil het nu tóch verlengen. Ik wil bereiken dat deze opvang zo snel mogelijk gesloten wordt en dat er geen enkel asielzoekerscentrum in onze gemeente komt. Asielmigranten die door minstens zes veilige landen zijn getrokken om zich aan te melden in Ter Apel, dat zijn gelukszoekers. Zij moeten hier niet opgevangen worden. Ik wil voorkomen dat er overlast, criminaliteit en onveiligheid ontstaan die je in andere gemeenten ziet rond asielzoekerscentra. Daarnaast vind ik dat asielzoekers niet langer voorrang moeten krijgen bij de toewijzing van sociale huurwoningen. Want wat gebeurt er anders met onze eigen inwoners? Die blijven hierdoor jarenlang op wachtlijsten staan.”

Lagere lasten

“Waar ik me ook voor inzet zijn lagere lasten voor de inwoners. We leven in een tijd waarin veel mensen hun energierekening niet meer kunnen betalen. Dan moeten de lokale lasten zoals de OZB, parkeertarieven en afvalstoffenheffing toch niet omhoog? Deze moet de gemeente juist verlagen. Dan maar geen 30 miljoen voor prestigeprojecten, zoals een nieuw Designmuseum, de dure Duurzame Polder of andere peperdure en onnodige klimaatdoelen. Burgers moeten meer geld in de beurs overhouden!”, besluit Van Hattem.