Arjen van Silfhout

Arjen (A.C.) van Silfhout

06 20 67 82 09 Nevenfuncties
  • Militair CLSK

Lees het interview met Arjen uit 2023:

‘Iedereen verdient een goede start!’

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Naast mijn werk in de raad ben ik militair bij de Koninklijke Luchtmacht. Als officier Communicatie en Informatiesystemen combineer ik mijn kennis van digitale zaken met het veilig houden en maken van ons land. Het mooie daarvan? Mijn motivatie voor beide is hetzelfde. Zowel voor Den Bosch, als voor Nederland: ik wil mijn bijdrage leveren om mensen te beschermen, te helpen en te ondersteunen die dat nodig hebben.”

“En dat brengt ons hier, bij het Koning Willem 1 College in Den Bosch; een voormalige kazerne van de Koninklijke Landmacht. Een plek waar veel van mijn drijfveren samenkomen. In de jaren negentig zijn hier nog asielzoekers opgevangen. Nu is het een onderwijslocatie van het ROC. Het MBO heeft de laatste jaren niet de erkenning gehad die het verdient. Terwijl we de studenten die daar worden opgeleid, hard nodig hebben bij het helpen oplossen van de crisissen waarmee we te maken hebben. Deze jongeren zijn nu het meeste de dupe van de problemen op de woningmarkt en met ons klimaat. Daarom zetten we ons in voor deze jongeren.”

Foto van Arjen van Silfhout zittend op een picknick tafel bij het Koning Willem I College

Huisvesting studenten

“Eén van de grote problemen van de komende jaren is de huisvesting van jongeren en studenten in onze gemeente. Daar ga ik namens Volt mee aan de slag. We zien dat de eenzaamheid onder jongeren enorm is toegenomen sinds corona en dat een huis kopen of huren steeds moeilijker wordt. Of je nu op het MBO, HBO of WO studeert; Volt vindt het belangrijk dat je in Den Bosch terecht kan om een goede start te maken, gezamenlijk met je medestudenten. We zetten ons daarom in voor gezellige studentencomplexen voor wie hier tijdens de studie wil komen wonen. Maar ook zien we graag dat er veel meer sociale woningbouw komt. Zodat je vooral ook ná je studie hier kunt blijven wonen. Want of je nu studeert om aan de slag te gaan als handhaver, onderwijsassistent, verpleegkundige, technicus of iets anders: we hebben iedereen hier in Den Bosch straks keihard nodig.”