Bilal El Amraoui

Bilal (B) El Amraoui

Nevenfuncties
  • Tax Technology specialist bij EY Belastingadviseurs LLP

Lees het interview met Bilal uit 2023:

‘Een mooier Den Bosch voor iedereen’

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “In het dagelijkse leven werk ik voor een internationaal advieskantoor. Hier ben ik samen met mijn team verantwoordelijk voor de ontwikkeling en inzet van fiscale technologie in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India. Heel specifiek heb ik een focus op alles wat met data-analyses, automatisering en digitalisering te maken heeft. De afgelopen twee jaar heb ik, net zoals heel veel andere mensen in Den Bosch, vooral thuis mijn werkzaamheden verricht. Hierdoor heb ik meer tijd om te sporten, een andere dagelijkse bezigheid van mij. Je kunt mij in de weekenden dan ook vaak vinden op het voetbalveld op Boschveld.”

Foto van Bilal El Amraoui zittend in een stoel voor een kerstboom in het Innovatie Kwartier Den Bosch

Technologie en innovatie

“Ik woon op Boschveld en ben opgegroeid op de Kruiskamp. Dat maakt Den Bosch West erg bijzonder voor mij. Ik ben ontzettend blij en trots dat hier, met Het Innovatiekwartier, gewerkt wordt aan de toekomst. Het is prachtig om te zien hoe een stukje industrieel erfgoed nu de broedplaats wordt van innovatieve tech start-ups. Maar een gebouw of terrein maakt nog geen innovatieve gemeente. Daar is meer voor nodig. Technologie en innovatie moet toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom zet ik mij in voor het laagdrempeliger maken van data- en digitale geletterdheid. Voor ondernemers, maar ook voor al onze inwoners. Want iedereen moet kunnen meeprofiteren van de voordelen van technologie en innovatie in onze gemeente.”

“De huidige gemeenteraad is enorm versplinterd, maar wij zien daardoor ook iets moois: een hoop jonge gezichten in de raad! Dat helpt ons ambitieuze doelen te stellen en om door de ogen van de jongere generatie, kritisch naar de toekomst te kijken. Wat je bijvoorbeeld ziet is dat bij veel jongeren de urgentie leeft om de energietransitie te versnellen. En dat is volledig terecht, zij betalen anders de hoogste prijs. Daarom ziet D66 erop toe dat we de gestelde klimaatdoelen gaan halen. Maar liever zien we dat de einddatum nog eens met tien jaar wordt vervroegd!”

“Dus of het nu gaat om het klimaat, data of innovatie, ik voel me als geboren en getogen Bosschenaar verantwoordelijk om een mooier Den Bosch te realiseren. Voor jou, voor mij. Voor iedereen!”