Bram Roovers

Bram (B.F.C) Roovers

Fractievoorzitter Nevenfuncties
  • Voorzitter SP Den Bosch
  • Algemeen bestuurslid Socialistische Partij
  • Examentrainer bij Lyceo

Lees het interview met Bram uit 2023:

‘Fijn wonen in Den Bosch, ook zonder ruime portemonnee!’

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Ik ben geboren en getogen in Den Bosch, vlak naast het prachtige Bossche Broek en de Zuiderplas. Ik zit momenteel in het laatste jaar van mijn studie geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast werk ik als bijlesdocent en examentrainer op middelbare scholen. Daar geef ik Natuur- en Wiskunde. Dat is ontzettend leuk werk om te doen, zeker als je merkt dat scholieren meer zelfvertrouwen krijgen en zelfverzekerd hun examens ingaan.”

“We staan hier bij het Gasthuiskwartier in de binnenstad, waar vroeger het Jeroen-Boschziekenhuis stond. Na de sloop van het oude ziekenhuis zijn hier plannen gemaakt voor het bouwen van een nieuwe woonwijk. De huizen die hier gebouwd worden zijn voor de gewone Bosschenaar niet te betalen, ondanks de afspraken die eerder waren gemaakt. Ik zet mij in voor de bouw van voldoende sociale huurwoningen in Den Bosch. Dat moeten er een stuk meer zijn dan dat het college van plan is. Wat ons betreft minstens 40% van alle nieuwbouw. We moeten voorkomen dat Den Bosch een stad wordt waar het alleen fijn wonen is met een ruime portemonnee.”

Foto van Bram Roovers die voor de woningen staat tijdens de bouw van het Gasthuiskwartier

“Als we kijken naar de openbare ruimte, dan gaat er in Den Bosch veel aandacht naar de binnenstad. Daar ligt alles er keurig onderhouden bij. In de wijken en dorpen is dat helaas anders. Daar laat het onderhoud aan de openbare ruimte vaak te wensen over. In Graafsewijk-Noord moesten bewoners bijvoorbeeld zelf de lantaarnpalen met duct tape afplakken, omdat er gaten in waren geroest. Niet heel veilig natuurlijk. Er kan zo iets onder stroom komen te staan!”

“Het past in een algemene trend. Veel voorzieningen zijn uit de wijken en dorpen verdwenen. Buurtwinkels, buslijnen, pinautomaten, noem maar op. Mensen uit de wijk Noord vinden het nog steeds jammer dat de bibliotheek daar is verdwenen. Er bestaat een grote ongelijkheid tussen het centrum en de buitenwijken in de voorzieningen. Deze ongelijkheid moet wat mij betreft verdwijnen!”