Cecile Visscher

Cecile (C.K.J.) Visscher

06 46 33 59 65 Nevenfuncties
  • Fractiemedewerker SP Noord-Brabant

Lees het interview met Cecile uit 2023:

“Trek de grens op naar 130%”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Drie dagen per week werk ik als fractiemedewerker bij de Statenfractie van de SP in Noord-Brabant. Daarnaast studeer ik op de PABO, daarvoor ga ik twee avonden per week naar school in Tilburg en loop ik een dag per week stage op een basisschool. Ook heb ik een dochter van bijna negen jaar.”

“Op de foto sta ik voor het nieuwe gebouw van werk- en ontwikkelingsbedrijf Weener XL. Zo lang ik al in de raad zit (21 jaar), horen wij van medewerkers dat er op een onbehoorlijke manier met de mensen die hier werken wordt omgegaan. Daar hebben we dus ook al jaren aandacht voor gevraagd in de raad. Het lastige was dat het hierbij meestal om individuele anonieme klachten ging. En daarvan zegt de gemeente: ‘Daar kunnen we niets mee’. We hebben een zwartboek gemaakt, waarin ook een aantal klachten hierover stond, maar ook daar werd niets mee gedaan. Toen een extern bureau vorig jaar een memo verstuurde over de wantoestanden, ging men het bij de gemeente eindelijk serieus nemen. Er kwam een onderzoek en een hoop goede plannen om te verbeteren, maar we horen alweer dat ook in het nieuwe gebouw nog niet veel is veranderd… Dat is onacceptabel.”

Foto van Cecile Visscher die flyers uitdeelt tijdens de open dag van Weener XL

“Nu alles zoveel duurder wordt, merk je dat steeds meer mensen met fulltime banen in de problemen komen. Als gemeente kunnen we de prijzen niet verlagen, maar we kunnen wel de mensen die in de problemen komen ondersteunen. Alleen ligt de grens voor het gebruik maken van allerlei regelingen op 120% van het sociaal minimum. Als je meer verdient, krijg je geen steun. Er zijn wel mogelijkheden voor maatwerk, maar die zijn én onbekend én relatief duur voor de gemeente. Dat komt omdat daar veel meer tijd in gaat zitten. De SP en een aantal andere partijen willen al tijden dat de grens naar 130% wordt opgetrokken, dat doen veel gemeenten, omdat het gewoon echt nodig is.”