Eddie Altenburg-Collin

drs. Eddie (E.M.M.P.) Altenburg-Collin

Nevenfuncties
  • Penningmeester Donderdagavond Eet Club Amsterdam
  • Senior Diensten- & Leveranciersmanager bij Ministerie Financiën

Lees het interview met Eddie uit 2023:

‘Fijne leefomgeving voor iedereen’

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “In het dagelijks leven ben ik sales manager bij het ICT-bedrijf Sogeti. Ik ben commercieel verantwoordelijk voor een aantal grote overheidsklanten (ministeries). Om voldoende tijd voor mijn raadswerkzaamheden en voor mijn man Ramon over te houden, heb ik dat teruggebracht naar vier dagen in de week.”

“Iedereen moet zich prettig én veilig voelen”

“Ik sta hier op het regenboogzebrapad, omdat ik het belangrijk vind dat iedereen zich prettig én veilig voelt in deze stad. Tijdens de Paarse Vrijdagavond bleek dat helaas nog niet het geval. Deze avond werd door de Bossche VVD samen met D66 en PvdA georganiseerd, waar we in gesprek gingen met de LHBTI+-gemeenschap. Ook in ‘s-Hertogenbosch worden nog steeds ruiten ingegooid bij homo’s en regenboogvlaggen verwijderd, of erger nog; in brand gestoken. Ik wil meer aandacht voor dit LHBTI+-geweld. Met bewustwording kunnen we actie ondernemen om dit te voorkomen.”

Foto van Eddie Altenburg lopend op het gekleurde zebrapad bij het station

“Daarnaast wil ik een fijne leefomgeving voor iedereen. Daarom ben ik verheugd met de kwaliteitsslag die we gaan maken in de openbare ruimte, groenonderhoud én waterbeheer. Vanaf 2023 wordt structureel meer geld vrijgemaakt, om zo de straten en plantsoenen in al onze wijken en dorpen een opknapbeurt te geven. Het zou niet moeten uitmaken of je in de Bossche binnenstad, Aawijk, of Rosmalen woont: de openbare ruimte moet overal op orde zijn. Ook zet ik mij in voor het moderniseren van bedrijventerreinen en oude winkelcentra in onze gemeente. Een mooi voorbeeld hiervan is de Zuiderpassage die in oude glorie wordt hersteld. Zo houden we onze stad aantrekkelijk voor bedrijven en zorgen we voor voldoende werkgelegenheid voor onze inwoners.

Regenboogzebrapad

“Wat me opvalt, nu ik hier sta op dit regenboogzebrapad, is de slechte staat waarin het verkeert. De verf hecht niet goed aan de ondergrond en daarom heeft opnieuw verven niet zo veel zin. Is het niet een beter idee om hiervoor gekleurde kunststof tegels of platen te gebruiken? Hopelijk is dit een betaalbare én duurzame oplossing om het regenboogzebrapad op deze mooie entreeplek naar de stad te behouden!”