Judith Hendrickx

drs. Judith (J.) Hendrickx

Fractievoorzitter 06 55 14 45 06 Nevenfuncties
  • Voorzitter Rekenkamer Waalwijk
  • Voorzitter Rekenkamer Venray
  • Lid Rekenkamer Weert
  • Lid van Algemeen Bestuur Waterschap Aa en Maas
  • Voorzitter raad van commissarissen Woonstichting Maasdriel

Waar zet raadslid Judith Hendrickx van de Bossche Groenen zich voor in? We stellen haar aan je voor in deze video op YouTube.

Lees het interview met Judith uit 2023:

“In stadsparken wordt niet gebouwd!”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Naast mijn werk voor de gemeenteraad ben ik actief voor waterschapspartij Waternatuurlijk. Een partij met een hart voor groen! Daarnaast ben ik als onderzoeker actief voor diverse rekenkamers. Als lid van de Rekenkamer controleer en adviseer ik het gemeentebestuur op tal van dossiers. En misschien wel mijn belangrijkste taak is het opvoeden van mijn twee kinderen. Met mijn gezin voel ik me in het mooie ’s-Hertogenbosch gelukkig en breng ik graag tijd met hen door.”

“De komende jaren moeten er veel huizen gebouwd worden. Ook in onze stad. Ik wil dat er betaalbare woningen komen en dat we stoppen met de uitverkoop van (sociale) huurwoningen. Waarom verkopen terwijl de wachtlijsten alleen maar oplopen? Dat moet stoppen. Nieuwe huizen bouwen is belangrijk, maar niét in onze stadsparken. Wat mij betreft gaan de bouwplannen in onder andere het Prins Hendrikpark (zie foto) dus niet door. In de steeds drukker wordende stad zijn ook plekken nodig waar mensen kunnen sporten, recreëren en ontmoeten. We moeten juist zorgen voor extra groen, bomen en parken. In een groene omgeving voelen mensen én dieren zich fijner en gelukkiger.”

Foto van Judith Hendrickx die tegen een boom aanstaat in het Prins Hendrikpark

“Veel inwoners maken zich zorgen over hun inkomen. Door de oplopende prijzen hebben ze steeds minder te besteden. Daarom vind ik dat de gemeente goed moet kijken waaraan ze haar geld uitgeeft. Wat mij betreft investeren we meer geld in het opknappen van de buurten en wijken door bijvoorbeeld het aanplanten van meer bomen en struiken. Met het plaatsen van meer zitbankjes en het creëren van groene pleintjes kunnen mensen samenkomen. Met de toenemende eenzaamheid is het creëren van mogelijkheden om elkaar te ontmoeten van groot belang. Maar ook doordat groepen inwoners steeds minder geld te besteden hebben, wordt het recreëren dichtbij huis steeds belangrijker.”

“Tot slot merk ik dat inwoners vaak hele goede ideeën hebben als het gaat om hun wijk of buurt. Het stadbestuur doet daar nog te weinig mee. Wat mij betreft krijgen inwoners meer zeggenschap en wordt inbreng van burgers serieus genomen. Nu staan mensen nog te vaak aan de zijlijn en worden niet gehoord. Dat moet echt anders.”